Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Запослени у дечјем одмаралишту "Дивљана" 12 месеци нису прими плату

rssBookmark and Share

Ниш 16.07.2019. Јужна Србија Инфо

Челници Демократске странке и Савеза за Србију након посете дечјем одмаралишту "Дивљана" изразили забринутост за опстанак те установе и запослених.

ДС Ниш: Запослени у дечјем одмаралишту "Дивљана" 12 месеци нису прими плату

Миодраг Станковић, одборник у скупштини града Ниша, председник нишких демократа и један од лидера СзС у Нишу, у пратњи Дејана Илића, председника синдиката“Слога“, на позив запослених обишао је дечје одмаралиште“Дивљана“, надомак Ниша.

Некада бучан и са великим бројем деце на рекреативној настави у природи, овај омиљени нишки дечији центар, данас је пуст и оронуо, а заборављено је и 9 радника ове дечје установе.

"Ситуација у Дивљани је алармантна, ако град Ниш сада у јулу и августу не предузме нешто, не адаптира објекте, како би у септембру изашли на тржиште са понудама за рекреативну наставу, нама је следећа година пропала и то би био крај за нашу установу – апелује забринуто Драгана Ђорђевић, запослена у дечјем одмаралишту“Дивљана“.

После 36 година рада у кухињи Весна Илић  са страхом говори о неодговорном понашању надлежних и неизвесној сутрашњици:

"Хоћу да кажем да 12 месеци нисмо примили плату, да су нам здравствене књижице неоверене, и очекујем да град што пре реагује ако сматра да“Дивљана“треба да ради.

Миодраг Станковић, као одборник у скупштини града Ниша оштро је критиковао небригу градског руководства и затражио хитну реакцију градоначелника и већника по овом питању:

"Велики број основних школа, око 6000 деце чека септембар месец када треба да се реши ситуација где ће они похађати рекреативну наставу? Важно је родитељима да ли ће да издвоје неких 8000 дин. за рекреативну наставу у“Дивљани“ или ће морати да дају неких 20 000 дин. за Копаоник или негде другде. Позивам градско руководство и да реши плате запослених у“Дивљани“ јер потпуно је неприхватљиво да радници не примају плату 13 месеци! Да ли уопште градско руководство посетило“Дивљану“ у претходних годину дана, од запослених сам чуо да није.

Дејан Илић, председик синиката“Слога“ указао је на незавидан положај радника дечјег одмаралишта:

"Ово је класичан пример небриге према радницима, ово је 21. век, земља Европе, земља која је кандидат за чланство у Европској унији, у којој радници 13 месеци нису примили плату"..

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   Бела Паланка   Копаоник   Миодраг Станковић   Ана Илић   Ана Ђорђевић   Драгана Ђорђевић   Дечији центар   Весна Илић   Дивљана дечје одмаралиште   Савез за Србију   Дејан Илић
@demokrate @Mikica_S @SavezZaSRB @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима