Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: 15 милиона за "Дивљану", а шта са запосленима који 2 године нису примили плату?

rssBookmark and Share

Бела Паланка 23.11.2019. Јужна Србија Инфо

Након одлуке градског већа да предложи Скупштини града Ниша ребаланс буџета, како би се издвојила средства за опстанак установе „Дивљана“, Миодраг Станковић, одборник Скупштине града Ниша и председник Градског одбора Демократске странке у Нишу дао је следећу изјаву, коју преносимо у целости..

ДС Ниш: 15 милиона за "Дивљану", а шта са запосленима који 2 године нису примили плату?

Изјава...

Као одборник у Скупштини Града Ниша, 15.11.2019. поднео сам одборничку иницијативу како би се решио опстанак установе "Дивљана".

Подносио сам бројне одборничке  иницијативе предходних година и ево након само неколико дана, по први пут за 7 година, иницијатива коју је упутила Демократска странка је прихваћена.

У више наврата сам тражио да се реши проблем установе "Дивљана".

Демократска странка је још једном показала да је прави коректив власти. Ребалансом буџета биће издвојено тачно 15 милиона динара, колико смо и одборничком иницијативом захтевали за установу "Дивљана". 

Међутим, шта је са запосленима који од јуна 2018. године нису примали плате. Обраћали су се и Граду и Комесаријату за избеглице, већници градског Већа Града Ниша задуженој за дечју и социјалну заштиту, али без резултата. 

Они су 2 године били остављени на милост и немилост, без средстава за живот и то не својом кривицом. Осим плата, њима нису уплаћивани доприноси, те нису могли ни да се лече јер нису могли да овере здравствене књижице а међу њима има и тешких хроничних болесника чији је живот угрожен.

Такође, они нису били у могућности ни да се запосле, јер и да им је неко понудио други посао не би могли да га прихвате јер су још увек у радном односу у установи “Дивљана”.

И поред свих проблема, обезбеђена су редовна, свакодневна дежурства у установи из безбедносних разлога - то су организовали сами запослени. 

Дакле, радници су били без плате, установа је све време пропадала.

Ко ће сада надокнадити психичку и материјалну штету коју су претрпели запослени у Дивљани?! 

Ко ће надокнадити родитељима издатке које су имали јер су децу морали да саљу на прескупу рекреативну наставу, на Копаоник, Златибор?! 

Захтевам да се утврди одговорност за катастрофално стање у Дивљани.

Да ли је то градски већник, директор или комплетно градско руководство, јавност то мора да зна.

Захтевам да се након утврђивања одговорности о томе извести јавност, а да након тога Градско веће предложи смену одговорних.

Грађани морају да знају ко је тај ко је одговоран за једно овакво стање у установи Дивљана, некад најпопуларнијег дечијег одмаралишта.

 

Коментара: 0


#   ДС   буџет   Бела Паланка   Миодраг Станковић   запослени   Дивљана дечје одмаралиште
@demokrate @Mikica_S @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима