Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предраг Даниловић посетио Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 07.04.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић приредио је пријем за председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловић.

Предраг Даниловић посетио Лесковац

Даниловић је са сарадницима посетио Лесковац како би се упознао са стањем у коме се налази кошаркашки спорт у овом делу Србије.

- Кошарка је у Лесковцу била, а и данас је један од најпопуларнијих спортова. Од 1948. године када су одигране прве кошаркашке утакмице па до данас Лесковац је имао пуно разлога да се поноси својим кошаркашицама и кошаркашима. Кошаркашки клуб Здравље је као прволигаш остварио неке од највреднијих резултата у историји лесковачког спорта. Подсећање на финале Купа са Партизаном у Лесковцу управо почетком априла 2000. године, али и на вероватно и највећу утакмицу у историји лесковачког спорта када је Здравље у еврпском Купу Радивоја Кораћа дочекало турски Бешикташ 17. октобра 2001. године то потврђује. Ти резултати показују да кошарка у Лесковцу има јаке корене, али и постављају високе циљеве пред нове генерације играча, тренера и кошаркашких радника - рекао jе градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Први човек Лесковца је подсетио и на успехе лесковачке кошарке.

- И женска кошарка у нашем граду има богату историју. Ако се сетимо да су кошаркашице Југекспреса још далеке 1977. године играле у Првој савезној лиги тадашње Југославије, да су касније под именом Дубочица тај успех понављале и 1993. и 1999. године говори о традицији коју кошарка као спорт има у нашем граду. Сви ови резултати показују да темељи постоје, а на кошаркашким радницима је да својм радом, уз подршку локалне самоуправе наставе пре свега рад са младим јер млади су будућност кошарке и спорта у Лесковцу.

- Ово је за мене веома битна посета, једна у низу за које сам рекао да ћу долазити, да ћу да обилазим регоне и градове, да ћу да разговарам са људима јер нико не зна проблеме боље од оних који живе и раде овде. Лесковац има богату кошаркашку историју. Сигуран сам да ће у будућности да буду још бољи, имам информацију да клубови добро раде. Оно што је веома важно је да је локална самоуправа на челу са градоначелником изузетно коректна када је у питању финансирање спорта и кошарке наравно. Спорт је нешто што је веома важно за нашу земљу, децу склањамо са улица и помажемо да постану добри људи. Још једном захваљујем градоначелнику на пријему и верујем да ће ово бити само једна у низу посета Лесковцу - казао је председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, координатор региона КСС Бошко Аџић и председник Регионалног Кошаркашког савеза Јужне Србије Вуле Вуковић одржали су након пријема састанак са представницима клубова из овог дела Србије.


#   Лесковац   кошарка   Горан Цветановић   Дубочица   локална самоуправа   Вуле Вуковић   Кошаркашки савез Србије   кошаркашице   Предраг Даниловић
@CvetanovicG @KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима