Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Професори и суденти нишког ДИФ-а заједно на 34. Београдском маратону

rssBookmark and Share

Ниш 06.06.2021. Јужна Србија Инфо

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, данас је имао своју промоцију на 34. Београдском маратону.

Професори и суденти  нишког ДИФ-а заједно на 34. Београдском маратону

Промотивни штанд факултета налазио се на деветом километру маратонске стазе где су наши студенти и професори навијањем и музичком пратњом дали подршку свим учесницима маратона.

Факултет спорта и физичког васпитања из Ниша узео је учешће и у такмичарском програму маратона трчећи мешовиту штафету на деоници од 21 километра у саставу проф. др Младен Живковић, др Марко Јездимировић, Ана Лилић и Александра Златановић.

На самом крају представници Факултета су се придружили учесницима маратона на циљу где су поздравили њихов улазак у циљ, а потом заједно са организаторима уручили награде најбољима. Овом акцијом Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу још једном је подржао организацију Београдског маратона и наставио изузетну сарадњу са директором маратона Дејаном Николићем.

Такође, на овај начин факултет је промовисао здрав стил живота, трчање, физичку активност и рекреацију са циљем унапређења здравља и остваривање вишеструких физичких, али и менталних и емотивних бенефита физичког вежбања.

Одржавање Београдског маратона један је од првих великих спортских догађаја од почетка пандемије у нашој земљи. На маратону, одржаном под слоганом „Без баријера“, учествовало око 5.000 такмичара, а знак за старт трке испред цркве Светог Марка у недељу ујутру у осам часова дали су председница почасног одбора Маратона министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, градоначелник Београда Зоран Радојичић и члан Кризног штаба Предраг Кон заједно са директором маратона Дејаном Николићем.


#   Ниш   маратон   професори   студенти   Факултет спорта и физичког васпитања   Београдски маратон   Дарија Кисић Тепавчевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима