Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радан Илић нови председник фудбалског клуба Раднички из Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 10.10.2015. фото и текст: Војкан Андрејић

На данашњој седници Скупштине ФК Раднички из Ниша, нишки суперлигаш је добио ново руководство.
Нови председник клуба је др.Радан Илић, помоћник градоначелника Ниша и помоћник директора КЦ у Нишу.

Радан Илић нови председник фудбалског клуба Раднички из Ниша

Најпре је досадашњи председник, Видак Перовић поднео извештај о досадашњем и раду и том приликом рекао:

“Убеђен сам да су игре и резултати подигли квалитет клуба. Направили смо велики корак напред. Мали број људи је био свестан колико су били велики проблеми, али сам ја задовољан где се Раднички налази. Поносан сам на оно што смо постигли с обзиром на тешкоће на које је клуб наилазио. Што се тиче финансијског аспекта пословања, истичем да је у претходном периоду враћен дуг у висини од око 400 000 евра. Приход клуба је био 114 милиона динара и то 76 милиона из буџета Града, а остали приходи су били од спонзорства, донација, улазница. У односу на претходни финансијски извештај, дуг је увећан за доспеле, неизмирене пореске обавезе за период 2004-2014. а на основу контроле пореске управе”.

Оставака г. Видака Перовића је прихваћена, а затим је једногласном одлуком, свих присутних, 34 делегата, за новог председника клуба изгласан др.Радан Илић.

Др Радан Илић рођен је 7. јула 1963. године у Нишу. Дипломирао је на Правном факултету у Нишу, где је и магистрирао на катедри за Кривично право. Научни степен доктора правних наука стекао је на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу .

У два мандата је биран за одборника у Скупштини града Ниша (1997-2000, 2004-2008) а у локалној самоуправи обављали дужности потпредседника Извршног одбора града Ниша (1997-2000) и градског већника (2004-2008). Обављао је и дужност помоћника директора пореске управе Србије (2004-2008) као и функцију заменика директора Националне службе за запошљавање у Београду (2008-2011). Тренутно обавља дужност помоћника директора Клиничког центра Ниш за правне и економске финансијске послове.

У свом првом обраћању Скупштини и уопште јавности, обећао је финансијску стабилизацију клуба и подсетио, да је крајем деведестих већ био у руководству клуба:

“Част ми је да будем на челу клуба јер од малих ногу сам уз Раднички. Чистог срца сам прихватио да водим клуб . Новац који је добијан од Града ишао је на блокаду и морамо до краја године да оправдамо 15 милиона динара. Жеља ми је да створимо добар и здрав амбијент, да вратимо навијаче и да Раднички буде један од најгледанијих клубова. Очекујемо велику борбу за плеј-оф” – рекао је Илић.

Илић је представио и нове чланове Управног одбора где су :

Драган Павловић, власник мотела “Предејане”, досадашњи потпредседник клуба Бојан Маринковић, запослен у Спортском центру Чаир, Горан Јовановић, власник фирме “Алтина”, некадашњи председник Радничког, затим је ту и Данијел Симић, власник фирме “Гросис”, Бранислав Качар, запослен у Југоистоку, Иван Хаџи Ђорђевић, председник Фудбалског савеза Ниша и Марјан Вујевић, власник фирме “ВТВ Маклер”.

Управни одбор је одмах након седнице одржао своју прву радну седницу и између осталих одлука, али и једну од првих је била та, да се цене улазница смање, тако да ће се сада за улаз на трибине “Запад” и “Исток” плаћати 200 а за трибину “Југ” 100 динара.

Новопостављени председник Радничког Радан Илић поставио је и нове чланове Надзорног одбора.

Ту су Нинослав Тасић, мали привредник, затим већница у Општини Пантелеј Наташа Станковић. “Показало се да нам је потребна подршка и Града. Драго ми је да је место у одбору прихватио градски већник Михајло Здравковић” – истакао је Илић.

Следећа утакмица нас очекује у среду од 15,00 часова, а Раднички дочекује Спартак из Суботице.

fkradnickinis.rs


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Михајло Здравковић   Пантелеј   Градски већник   Видак Перовић   Радан Илић   Управни одбор   Бранислав Качар   Драган Павловић   Бојан Маринковић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима