Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radan Ilić novi predsednik fudbalskog kluba Radnički iz Niša

rssBookmark and Share

Niš 10.10.2015. foto i tekst: Vojkan Andrejić

Na današnjoj sednici Skupštine FK Radnički iz Niša, niški superligaš je dobio novo rukovodstvo.
Novi predsednik kluba je dr.Radan Ilić, pomoćnik gradonačelnika Niša i pomoćnik direktora KC u Nišu.

Radan Ilić novi predsednik fudbalskog kluba Radnički iz Niša

Najpre je dosadašnji predsednik, Vidak Perović podneo izveštaj o dosadašnjem i radu i tom prilikom rekao:

“Ubeđen sam da su igre i rezultati podigli kvalitet kluba. Napravili smo veliki korak napred. Mali broj ljudi je bio svestan koliko su bili veliki problemi, ali sam ja zadovoljan gde se Radnički nalazi. Ponosan sam na ono što smo postigli s obzirom na teškoće na koje je klub nailazio. Što se tiče finansijskog aspekta poslovanja, ističem da je u prethodnom periodu vraćen dug u visini od oko 400 000 evra. Prihod kluba je bio 114 miliona dinara i to 76 miliona iz budžeta Grada, a ostali prihodi su bili od sponzorstva, donacija, ulaznica. U odnosu na prethodni finansijski izveštaj, dug je uvećan za dospele, neizmirene poreske obaveze za period 2004-2014. a na osnovu kontrole poreske uprave”.

Ostavaka g. Vidaka Perovića je prihvaćena, a zatim je jednoglasnom odlukom, svih prisutnih, 34 delegata, za novog predsednika kluba izglasan dr.Radan Ilić.

Dr Radan Ilić rođen je 7. jula 1963. godine u Nišu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu, gde je i magistrirao na katedri za Krivično pravo. Naučni stepen doktora pravnih nauka stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu .

U dva mandata je biran za odbornika u Skupštini grada Niša (1997-2000, 2004-2008) a u lokalnoj samoupravi obavljali dužnosti potpredsednika Izvršnog odbora grada Niša (1997-2000) i gradskog većnika (2004-2008). Obavljao je i dužnost pomoćnika direktora poreske uprave Srbije (2004-2008) kao i funkciju zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje u Beogradu (2008-2011). Trenutno obavlja dužnost pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš za pravne i ekonomske finansijske poslove.

U svom prvom obraćanju Skupštini i uopšte javnosti, obećao je finansijsku stabilizaciju kluba i podsetio, da je krajem devedestih već bio u rukovodstvu kluba:

“Čast mi je da budem na čelu kluba jer od malih nogu sam uz Radnički. Čistog srca sam prihvatio da vodim klub . Novac koji je dobijan od Grada išao je na blokadu i moramo do kraja godine da opravdamo 15 miliona dinara. Želja mi je da stvorimo dobar i zdrav ambijent, da vratimo navijače i da Radnički bude jedan od najgledanijih klubova. Očekujemo veliku borbu za plej-of” – rekao je Ilić.

Ilić je predstavio i nove članove Upravnog odbora gde su :

Dragan Pavlović, vlasnik motela “Predejane”, dosadašnji potpredsednik kluba Bojan Marinković, zaposlen u Sportskom centru Čair, Goran Jovanović, vlasnik firme “Altina”, nekadašnji predsednik Radničkog, zatim je tu i Danijel Simić, vlasnik firme “Grosis”, Branislav Kačar, zaposlen u Jugoistoku, Ivan Hadži Đorđević, predsednik Fudbalskog saveza Niša i Marjan Vujević, vlasnik firme “VTV Makler”.

Upravni odbor je odmah nakon sednice održao svoju prvu radnu sednicu i između ostalih odluka, ali i jednu od prvih je bila ta, da se cene ulaznica smanje, tako da će se sada za ulaz na tribine “Zapad” i “Istok” plaćati 200 a za tribinu “Jug” 100 dinara.

Novopostavljeni predsednik Radničkog Radan Ilić postavio je i nove članove Nadzornog odbora.

Tu su Ninoslav Tasić, mali privrednik, zatim većnica u Opštini Pantelej Nataša Stanković. “Pokazalo se da nam je potrebna podrška i Grada. Drago mi je da je mesto u odboru prihvatio gradski većnik Mihajlo Zdravković” – istakao je Ilić.

Sledeća utakmica nas očekuje u sredu od 15,00 časova, a Radnički dočekuje Spartak iz Subotice.

fkradnickinis.rs


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Mihajlo Zdravković   Pantelej   Gradski većnik   Vidak Perović   Radan Ilić   Upravni odbor   Branislav Kačar   Dragan Pavlović   Bojan Marinković
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima