Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi predsednik Radničkog Radan Ilić poziva navijače

rssBookmark and Share

Niš 12.10.2015. FK Radnički Niš

Na današnjoj konferenciji za štampu, koja je održana povodom prvenstvene utakmice sa Spartakom iz Subotice, bila je prilika da se medijima obrati i novi predsednik kluba mr.Radan Ilić, i upozna bliže javnost o planovima za predstojeći period na kojima će on, kao čelnik kluba, insistirati.

Novi predsednik Radničkog Radan Ilić poziva navijače

Ilić je u svom prvom obraćanju novinarima iskoristio priliku da još jednom navijače obavesti da će na njihovu inicijativu cene karata u nastavku sezone biti niže kako bi se publika vratila na Čair.

- Želim da iskoristim priliku da pozovem sve naše navijače da u velikom broju dođu na stadion. Pozivam medije da objave da je Upravni odbor doneo odluku da cene ulaznica smanji na 100 dinara za jug, i 200 dinara za zapad i istok. Cene su sada više nego pristupačne, eto prilike da svi damo podršku Radničkom u veoma važnoj utakmici, kako bismo došli do zacrtanog cilja, a to je plej-of, počeo je predsednik Radan Ilić.

Ilić je istakao da neće krojiti istoriju, jer je istorija Radničkog postojala pre njega, a postojaće i posle. Takođe je dodao da će sportski sektor kluba imati punu podršku Uprave, te da ukoliko se nastavi sa dobrim rezultatima ne treba očekivati promene na klupi.

- Razgovarao sam sa ljudima u sportskom sektoru, nećemo se vraćati unazad, samo rad i rezultati će preporučiti svakoga u klubu. Za sada sportski sektor ima moju podršku, istorija ne počinje od mene, ja neću menjati klub iz srži. Stručni štab će imati moju podršku neću se mešatii u vođenje kluba. Što se omladinske škole tiče videćemo kakva im je pomoć potrebna. Nekada je mnogo igrača poniklo iz omladinske škole što danas nije slučaj.

Ilić je takođe naveo da se finansijskim problemima u klubu nazire kraj, igrači su samo dva dana nakon dolaska nove uprave dobili prvu platu.

- Fudbaleri će danas dobiti plate, novac bi trebalo da je već na računu igrača, tako da će biti motivisani da u sredu ostvare očekivani rezultat. Radimo na tome da obezbedimo sredstva da u narednom periodu obezbedimo finansijsku stabilnost u klubu, bez zdrave atmosfere ne možemo da imamo ni rezultate. Cilj nam je plej of, zbog toga je utakmica protiv Spartaka veoma važna, kaže Radan Ilić.

Problemi sa infrastrukturom su ogromni, pa je tako skoro izgrađeni stadion danas praktično neupotrebljiv. Ilić navodi da premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će pored nacionalnog stadiona, u narednom periodu biti odvojena sredstva za završetak rekonstrukcije stadiona u Novom Sadu i Nišu.

- Problemi su zaista ogromni. Tražili smo pomoć pravobranilaštva, nisu ispoštovani rokovi. Nemoguće je sada dovesti novog izvođača, a stari nema snage da rekonstrukciju privede kraju. Pokojni većnik Gašević je bio zadužen za ovu temu, sada je Milan Pešić taj koji je zadužen od strane gradonačelnika za rekonstrukciju Čaira. Premijer Aleksandar Vučić je u kući fudbala obećao pored nacionalnog stadiona, pomoći da se u Nišu završi rekonstrukcija stadiona, očekujemo pomoć države da završimo stadion čime bismo ispoštovali sve standarde UEFE nakon čega ćemo gledati utakmice reprezentacije, a nadam se i evropske mečeve Radničkog, poručuje Ilić.

Pored predsednika Ilića, konferenciji su prisustvovali šef stručnog štaba FK Radnički Niš, g. Milan Rastavac i golman ekipe Aleksandar Jovanović.

Fudbaleri Radničkog u sredu od 15 časova na svom Čairu dočekaće ekipu Spartaka iz Subotice koji nakon oduzimanja bodova od strane FSS-a na megdan izabranicima Milana Rastavca dolazi dodatno motivisan.

Milan Rastavac neće moći da računa na Zemljanuhina koji nije dostupan zbog reprezentativnih obaveza, kao i Vladimira Bogdanovića koji je povređen.

- Sigurno nam je ova utakmica izuzetno značajna, ona nam dolazi u seriji rezultata kojima nismo zadovoljni. Što se tiče našeg sastava, nećemo moći da računamo na Zemljanuhina i Bogdanovića. Ostali su u trenažnom procesu i biće u prilici da daju doprinos, počinje šef stručnog štaba Milan Rastavac.

Rastavac zna od koga preti najveća opasnost, takođe zna i šta je potrebno da se parira izabranicima Stevana Mojsilovića. On dodaje da pozicija na tabeli ne oslikava trenutno stanje.

- Što se Spartaka tiče, tu nema nepoznanica, pozicija na tabeli i broj bodova ne oslikava ono što Spartak pruža na terenu. Čeka nas teška utakmica ali imamo znanja i moći da izvučemo pozitivan rezultat. Bogunović, Torbica Makarić i Milić su igrači koji najviše ugrožavaju svoje protivnike. Opet, sa druge strane, klubovi koji su igrali protiv njih imali su svoje šanse i davali golove, verujem da će tako biti i u sredu, zaključak je Rastavca.

Najbolji golman srpskog šampionata Aleksandar Jovanović kaže da mu je lično teško pao poraz od Novog Pazara i da on i saigrači žele da se „vade“ protiv ekipe koja na Čair dolazi da se nadigrava.

- Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je imala peh da im se oduzmu bodovi. Verujem da će Spartak u Niš doći da se nadigrava. Nadam se da ćemo u sredu uzeti tri jako bitna boda. Pogotovo posle poraza u Novom Pazaru koji nam je jako teško pao, konkretno meni, jer mi je to bio prvi poraz od dolaska na Čair, poručuje jedan od najboljih golmana Srbije Aleksandar Jovanović.

Karte za utakmicu se mogu kupiti u TON-u i biletarnicama hale Čair, kao i istočnoj tribini stadiona Čair na dan meča. Cena karata za “Jug” je 100,00 din, a za “Istok” i “Zapad” po ceni od 200,00 dinara. Utakmica počinje u 15,00 č.

tekst: Vojkan Andrejić


#   Niš   Aleksandar Vučić   fudbal   Radnički FK   Aleksandar Jovanović   istorija   Milan Pešić   Milan Rastavac   Radan Ilić   Upravni odbor   Go igra   šef stručnog štaba
@avucic @NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima