Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички без полуфинала купа

rssBookmark and Share

Београд 02.03.2016. Раднички, Мондо, Јужна Србија Инфо

Након вечерашње утакмице, добијен је и четврти полуфиналиста Купа Србије, а то је београдски Партизан.
Гол из сумњиве позиције, једанаестерац за Партизан, феноменални голмани и празне трибине, су најјачи утисци вечерашње утакмице.

фото: МН прес
фото: МН прес

"Парни ваљак" је заслужено у полуфиналу Купа Србије, и са Борцем, Спартаком и Јавором, покушаће у два меча да избори ново финале и поправи утисак из прошле сезоне, када је на стадиону Црвене звезде поражен од Чукаричког!

Партизан је победио Раднички из Ниша 2:0 (1:0), а једина мрља на дуел одигран пред празним трибинама стадиона у Хумској (суспензија ФСС због нереда на дербију прошле суботе) је грешка другог помоћника Далибора Ђурђевића, који је пропустио прилику да сигнализира офсајд Немање Михајловића у 18. минуту, што је млади нападач искористио и довео домаћина у вођство. Други гол за црно-беле постигао је Ален Стевановић у 80.

Упркос томе што је Партизан повео уз помоћ судија, Београђани су по свему приказаном заслужили прву победу у пролећном делу сезоне (порази у Суперлиги од ОФК Београда и Црвене звезде 1:2).

Најбоља одбрана Србије у Хумској је била на озбиљним мукама, а најзаслућнији што екипа Ивана Томића није стигла до убедљивијег тријумфа је одлични голман Александар Јовановић. У 55. минуту успео је чак и да заустави ударац са беле тачке Михајловића, пошто је претходно Радош Булатовић руком зауставио продор Стевановића.

Јовановић је у пар наврата сјајним рефлексима спречио Михајловића да постигне још који гол.

У 80. минуту, ипак, није могао боље да интервенише. Небојша Косовић је лепо уочио слободног Стевановића, који је избегао офсајд замку, примио лопту на ивици шеснаестерца и десном спољном је послао под пречку.

Прво пуловреме је започело доста мирно и без великих узбуђења, све до 15. минута., када је Марјановић лепо прошао по десној страни и убацио лопту у срце шеснаестерца, где је примио Тодоровић и убацио у гол Партизана. На жалост навијача Радничког, лопта је пре упућивања центаршута напустила терен, што су судије и сигнализирале, гол није признат.

У 18. минуту је Партизан повео са 1:0, после прецизног паса Косовића, лопту је прихватио Михајловић и искоса са леве стране савладао Јовановића.

Како тврде из "Радничког" стиче се утисак да је гол постигнут из недозвољене позиције. Партизан је био принуђен да врати лопту на своју половину, нови напад је започео Седерик Гогуа. Уследило је неколико сигурних додавања и лопта у простор Саше Илића за Михајловића. Њу је случајно окрзнуо Саша Лукић, довољно да ухвати у офсајду саиграча... Судија то није приметио, тако да је млади нападач успео искоса са леве стране да погоди малу мрежу.

До краја полувремена бележимо страховит ударац Марјановића, са око 25 метара, који је је голман Шаранов једва одбранио и врховима прстију избацио у корнер. Након корнера је највиши у скоку био Радош Булатовић, али није био прецизан и лопта је завршила у голауту. У 42. минуту, након продора по десној страни, Јовановић је центрирао, а Тодоровић шутирао главом, право у голмана Шаранова. На полувреме се отишло са резултатом 1:0 за Партизан.

На самом почетку другог полувремена, у 48. минуту, лопта је погодила Радоша Булатовића у руку, у шеснаестерцу Радничког, док је био на земљи и окренут леђима лопти. Главни судија Мажић је, чини се на интервенцију својих помоћника, показао на “белу тачку”. Михајловић је извео једанаестерац, а Александар Јовановић је сјајном интервенцијом спречио да Партизан повећа вођство црно-белих.

У акцији, која је обећавала, леп пролаз по левој страни је имао Апостоловић, у 54. минуту, али је слабо центрирао и шанса је отишла у неповрат. У наставку акције, након одузете лопте, на другој страни сам је испред Јовановића изашао Стевановић, али је и овај дуел добио голман Радничког.

Ипак, у 80. минуту, Стевановић је лепим лоб-ударцем матирао Ацка Јовановића и испоставило се касније, поставио коначних 2:0 за Партизан.

Могао је Раднички, преко Марјановића да постигне гол, најпре у 82. минуту из слободног ударца. Одличан шут нишког везисте, голман Партизана, сјајном парадом је скренуо у корнер. У 85. минуту, поново Марјановић добро шутира главом, након цернтаршута Петровића са десне стране, али је и овог пута Шаранов био на месту.

И Раднички је имао пар ситуација из којих је могао да поентира, посебно после покушаја Мајсторовића и Радоша Булатовића. Бојан Шаранов је био расположен међу стативама црно-белих.

Поред тога што је Томић стигао до прве такмичарске победе од када је преузео Партизан (водио три утакмице), црно-бели успели су да после чак пет мечева не приме гол. Последњи пут су дефанзивци актуелног првака мрежу сачували 2. децембра против Вождовца.

Млади тренер Партизана одлучио се да меч против Радничког почне без класичног нападача. Валери Божинов је ван форме и остао је на клупи, баш као и најмлађи првотимац "ваљка" Душан Влаховић. До измене је дошло и на средини терена, где су прилику од првог минута добили Саша Лукић и Небојша Косовић, док је Дарко Брашанац био међу резервама.

Након утакмице, шеф стручног штаба је рекао:

“Нисмо искористили шансе и голман Шаранов је у пар наврата изванредно интервенисао. Да смо били прецизнији, то би нас довело у егал и мораћемо да поправимо детаље. Вечерас смо чисти пред собом, дали смо шта можемо и заборављамо већ сад ово, спремамо се за недељу, за ново искушење, празник фудбала, пуне трибине и радујем се следећем сусрету”

Два тима ће се поново састати већ за викенд, али у првенству и то у Нишу. Раднички ће имати прилику за реванш већ у недељу 6. марта, када се у оквиру 25. кола Суперлиге, од 19. 00 ч. на “Чаиру” састаје поново са Партизаном.

Остали резултати четвртфинала: Борац - ОФК Београд 2:0, Јагодина - Спартак 0:2, Јавор - Војводина 2:2 - пенали 5:3. Полуфинални мечеви играју се 16. марта и 20. априла, док је финале заказано за 11. мај.

ПАРТИЗАН: Шаранов - Бандаловски, Гогуа, М. Јовановић, Богосавац - Евертон, Лукић (од 73. Брашанац), Косовић - А. Стевановић, Михајловић (од 92. Голубовић) - Саша Илић (од 87. Влаховић).

РАДНИЧКИ НИШ: А. С. Јовановић - Петровић, Р. Булатовић, Томић (од 60. Н. Стевановић), Д. Булатовић - Богдановић (од 79. Крстић), Марјановић - А. М. Јовановић, Ђуричковић, Апостоловић - Тодоровић (од 65. Мркић).


#   Београд   куп   фудбал   Раднички ФК   Партизан ФК   Александар Јовановић   1. мај   ОФК Београд   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима