Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički bez polufinala kupa

rssBookmark and Share

Beograd 02.03.2016. Radnički, Mondo, Južna Srbija Info

Nakon večerašnje utakmice, dobijen je i četvrti polufinalista Kupa Srbije, a to je beogradski Partizan.
Gol iz sumnjive pozicije, jedanaesterac za Partizan, fenomenalni golmani i prazne tribine, su najjači utisci večerašnje utakmice.

foto: MN pres
foto: MN pres

"Parni valjak" je zasluženo u polufinalu Kupa Srbije, i sa Borcem, Spartakom i Javorom, pokušaće u dva meča da izbori novo finale i popravi utisak iz prošle sezone, kada je na stadionu Crvene zvezde poražen od Čukaričkog!

Partizan je pobedio Radnički iz Niša 2:0 (1:0), a jedina mrlja na duel odigran pred praznim tribinama stadiona u Humskoj (suspenzija FSS zbog nereda na derbiju prošle subote) je greška drugog pomoćnika Dalibora Đurđevića, koji je propustio priliku da signalizira ofsajd Nemanje Mihajlovića u 18. minutu, što je mladi napadač iskoristio i doveo domaćina u vođstvo. Drugi gol za crno-bele postigao je Alen Stevanović u 80.

Uprkos tome što je Partizan poveo uz pomoć sudija, Beograđani su po svemu prikazanom zaslužili prvu pobedu u prolećnom delu sezone (porazi u Superligi od OFK Beograda i Crvene zvezde 1:2).

Najbolja odbrana Srbije u Humskoj je bila na ozbiljnim mukama, a najzaslućniji što ekipa Ivana Tomića nije stigla do ubedljivijeg trijumfa je odlični golman Aleksandar Jovanović. U 55. minutu uspeo je čak i da zaustavi udarac sa bele tačke Mihajlovića, pošto je prethodno Radoš Bulatović rukom zaustavio prodor Stevanovića.

Jovanović je u par navrata sjajnim refleksima sprečio Mihajlovića da postigne još koji gol.

U 80. minutu, ipak, nije mogao bolje da interveniše. Nebojša Kosović je lepo uočio slobodnog Stevanovića, koji je izbegao ofsajd zamku, primio loptu na ivici šesnaesterca i desnom spoljnom je poslao pod prečku.

Prvo pulovreme je započelo dosta mirno i bez velikih uzbuđenja, sve do 15. minuta., kada je Marjanović lepo prošao po desnoj strani i ubacio loptu u srce šesnaesterca, gde je primio Todorović i ubacio u gol Partizana. Na žalost navijača Radničkog, lopta je pre upućivanja centaršuta napustila teren, što su sudije i signalizirale, gol nije priznat.

U 18. minutu je Partizan poveo sa 1:0, posle preciznog pasa Kosovića, loptu je prihvatio Mihajlović i iskosa sa leve strane savladao Jovanovića.

Kako tvrde iz "Radničkog" stiče se utisak da je gol postignut iz nedozvoljene pozicije. Partizan je bio prinuđen da vrati loptu na svoju polovinu, novi napad je započeo Sederik Gogua. Usledilo je nekoliko sigurnih dodavanja i lopta u prostor Saše Ilića za Mihajlovića. Nju je slučajno okrznuo Saša Lukić, dovoljno da uhvati u ofsajdu saigrača... Sudija to nije primetio, tako da je mladi napadač uspeo iskosa sa leve strane da pogodi malu mrežu.

Do kraja poluvremena beležimo strahovit udarac Marjanovića, sa oko 25 metara, koji je je golman Šaranov jedva odbranio i vrhovima prstiju izbacio u korner. Nakon kornera je najviši u skoku bio Radoš Bulatović, ali nije bio precizan i lopta je završila u golautu. U 42. minutu, nakon prodora po desnoj strani, Jovanović je centrirao, a Todorović šutirao glavom, pravo u golmana Šaranova. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:0 za Partizan.

Na samom početku drugog poluvremena, u 48. minutu, lopta je pogodila Radoša Bulatovića u ruku, u šesnaestercu Radničkog, dok je bio na zemlji i okrenut leđima lopti. Glavni sudija Mažić je, čini se na intervenciju svojih pomoćnika, pokazao na “belu tačku”. Mihajlović je izveo jedanaesterac, a Aleksandar Jovanović je sjajnom intervencijom sprečio da Partizan poveća vođstvo crno-belih.

U akciji, koja je obećavala, lep prolaz po levoj strani je imao Apostolović, u 54. minutu, ali je slabo centrirao i šansa je otišla u nepovrat. U nastavku akcije, nakon oduzete lopte, na drugoj strani sam je ispred Jovanovića izašao Stevanović, ali je i ovaj duel dobio golman Radničkog.

Ipak, u 80. minutu, Stevanović je lepim lob-udarcem matirao Acka Jovanovića i ispostavilo se kasnije, postavio konačnih 2:0 za Partizan.

Mogao je Radnički, preko Marjanovića da postigne gol, najpre u 82. minutu iz slobodnog udarca. Odličan šut niškog veziste, golman Partizana, sjajnom paradom je skrenuo u korner. U 85. minutu, ponovo Marjanović dobro šutira glavom, nakon cerntaršuta Petrovića sa desne strane, ali je i ovog puta Šaranov bio na mestu.

I Radnički je imao par situacija iz kojih je mogao da poentira, posebno posle pokušaja Majstorovića i Radoša Bulatovića. Bojan Šaranov je bio raspoložen među stativama crno-belih.

Pored toga što je Tomić stigao do prve takmičarske pobede od kada je preuzeo Partizan (vodio tri utakmice), crno-beli uspeli su da posle čak pet mečeva ne prime gol. Poslednji put su defanzivci aktuelnog prvaka mrežu sačuvali 2. decembra protiv Voždovca.

Mladi trener Partizana odlučio se da meč protiv Radničkog počne bez klasičnog napadača. Valeri Božinov je van forme i ostao je na klupi, baš kao i najmlađi prvotimac "valjka" Dušan Vlahović. Do izmene je došlo i na sredini terena, gde su priliku od prvog minuta dobili Saša Lukić i Nebojša Kosović, dok je Darko Brašanac bio među rezervama.

Nakon utakmice, šef stručnog štaba je rekao:

“Nismo iskoristili šanse i golman Šaranov je u par navrata izvanredno intervenisao. Da smo bili precizniji, to bi nas dovelo u egal i moraćemo da popravimo detalje. Večeras smo čisti pred sobom, dali smo šta možemo i zaboravljamo već sad ovo, spremamo se za nedelju, za novo iskušenje, praznik fudbala, pune tribine i radujem se sledećem susretu”

Dva tima će se ponovo sastati već za vikend, ali u prvenstvu i to u Nišu. Radnički će imati priliku za revanš već u nedelju 6. marta, kada se u okviru 25. kola Superlige, od 19. 00 č. na “Čairu” sastaje ponovo sa Partizanom.

Ostali rezultati četvrtfinala: Borac - OFK Beograd 2:0, Jagodina - Spartak 0:2, Javor - Vojvodina 2:2 - penali 5:3. Polufinalni mečevi igraju se 16. marta i 20. aprila, dok je finale zakazano za 11. maj.

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac - Everton, Lukić (od 73. Brašanac), Kosović - A. Stevanović, Mihajlović (od 92. Golubović) - Saša Ilić (od 87. Vlahović).

RADNIČKI NIŠ: A. S. Jovanović - Petrović, R. Bulatović, Tomić (od 60. N. Stevanović), D. Bulatović - Bogdanović (od 79. Krstić), Marjanović - A. M. Jovanović, Đuričković, Apostolović - Todorović (od 65. Mrkić).


#   Beograd   kup   fudbal   Radnički FK   Partizan FK   Aleksandar Jovanović   1. maj   OFK Beograd   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima