Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Раднички" се припрема у Кини

rssBookmark and Share

04.01.2016. ButaSport, Јужна Србија Инфо

Нишлије ће десет дана провести у Кини, а за сада је у плану да се одиграју 3 утакмице у периоду 17.01. до 24.01.2016.

"Раднички" се припрема у Кини

Прву утакмицу ће Раднички одиграти 17. јануара 2016. у граду Џухаију у једном од многобројних спортских комплекса и чији је капацитет 40.000 гледалаца, а противник ће бити кинески фудбалски клуб “Тјенцин Теда” (Tianjin Teda F.C.) из Тјенцина. Клуб из Тјенцина тренира Драган Окука. Поред кинеских фудбалера, у екипи су и познати интернационалци, пре свих Хернан Баркос аргентиски репрезентативац, који је у својој каријери наступао и за београдску Црвену Звезду, румунски репрезентативац Кристијан Танасе као и мање познати бразилци Вагнер и Фонсека.

Друга утакмица по плану би требало да се одигра 21. јануара у граду Шантоу, граду од 1,5 милиона становника, а утакмица ће бити одиграна на стадиону универзитетског комплекса, капацитета 15 000 гледалаца. Противник у тој другој утакмици ће бити екипа Лајонинг Хонгун (LIAONING WHOWIN FC) која је, такође као екипа Тјенцина члан кинеске Супелиге. Екипу чине углавном кинески играчу уз помоћ неколицине интернационалаца.

Трећу утакмицу ће Раднички одиграти 24. јануара 2016. Шенжену, на Универзитетском стадиону, капацитета 60 000 места, а противник ће бити Гванжу  (Guangzhou R&F F.C). Клуб Гванжу је под “диригентском палицом” Драгана Стојковића-Пиксија, који је преузео вођење клуба у августу прошле године, а један од помоћника му је Жарко Ђуровић, некадашњи саиграч из Црвене Звезде. Екипа Гванжуа, коју такође чине, махом домаћи играчи, појачали су, бивши играч Валенсије Мичел, јужно-корејски репрезентативац Јанг, члан репрезентације ДР Конга, Бокила, Бразилац Ренатињо, а најбољи стрелац екипе је нигеријски репрезентативац Оланаре.


#   фудбал   Раднички ФК   утакмица   Кина   припреме   Драгана Стојковић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима