Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радослав Батак поново тренер Радничког

rssBookmark and Share

Ниш 23.09.2021. ФК Раднички

Фудбалски клуб Раднички је на позицију шефа стручног штаба именовао Радослава Батака, док је нови спортски директор Александар Јовановић.

Фото: ФК Раднички screenshot
Фото: ФК Раднички screenshot

Управа Радничког је у жељи да направи добру синергију у клубу и обезбеди повратак на победничке стазе одлучила да на Чаир врати опробане снаге са којима је Раднички бележио добре резултате.

Радослав Батак, који је тренерску каријеру почео 2015. године враћа се на Чаир, на клупу тима који је предводио током 2020. године.

–Прошли пут смо оставили добар траг овде у Радничком и то ми је био мотив да се вратим и поново предводим овај клуб. Ситуација у којој преузимам Раднички је тешка, али ми је то додатни мотив. До репрезентативне паузе нам следе две утакмице, обе у гостима. Колубара је већ у суботу и имамо мало простора и времена да спремимо тим, у којем постоји и проблем са стомачним вирусом. Први циљ је да извучемо максимум до те паузе, а онда ћемо имати довољно времена да се припремимо за наставак сезоне. Сматрам да Раднички има добар састав, који треба да буде у врху табеле, али не желим да се размећем обећањима. Ићи ћемо меч по меч. Са неким играчима сам већ радио и одлично их познајем, што ће ми значајно олакшати посао на почетку. Са мном су у стручни штаб дошли помоћници Зоран Репац и Никола Трајковић, некадашњи фудбалер Црвене звезде и Војводине– изјавио је Батак.

Александар Јовановић је добро познато име свим „Мераклијама“.  Реч је о живој легенди Радничког и фудбалеру који је одиграо преко 400 мечева за клуб. Јовановић је био и дугогодишњи капитен Радничког и дан данас је познат по надимку Аца капитен. Након завршетка играчке каријере прихватио је позив Радничког да се врати на место где је започео своју каријеру и одиграо своје најбоље сезоне, те постане спортски директор клуба.

–Причао сам са људима из руководства пре неколико дана и када су ми понудили овај посао, одмах сам га прихватио. Мени је Раднички дао све у животу, а сада је време да и ја њему нешто дам. Увек ми је била жеља да радим у Радничком и за Раднички. Одиграо сам десет сезона за овај клуб, био сам капитен и срећан са што сам одмах по завршетку каријере добио овакву прилику. Чека ме одговоран посао и верујем да ћу се добро снаћи. Бићу спона између играча и стручног штаба са управом и потрудићу се да клуб функционише на најбољем могућем нивоу. Велика ми је жеља да се публика врати на Чаир. Сматрам да имамо добру екипу и да ћемо се, уз макисмално залагање свих у клубу, вратити на место које нам припада, а то је врх српског фудбала– рекао је Јовановић.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима