Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раставац: Наш циљ је Европа!

rssBookmark and Share

17.05.2017. ФК Раднички

Одавно једна утакмица у Нишу није дочекивана са толико тензије и са таквом знатижељом. Раднички и Партизан имају дугу историју дуела, али улог, дефинитивно, никада није био већи. Партизан на Чаиру практично игра за титулу, Раднички за излазак у Европу после више од три деценије и већ само те чињенице довољне су да температура достигне тачку усијања.

Раставац: Наш циљ је Европа!

Пошто за исход меча нису заинтересовани само непосредни актери, у његовој увертири позамашног простора добијају и ствари које фудбалу доносе најнегативнију могућу конотацију. Ипак, у Радничком настоје да размишљају само о себи, својим циљевима и о томе како да из ове утакмице извуку максимум.

Тренер Милан Раставац је, што је њему потпуно несвојствено, после ремија са Војводином прилично резигнирано говорио о „примесама“ које се додају фудбалу и како то лоше утиче на његов тим, али нада се да су фудбалери које предводи научили лекцију и да ће се сада концентрисати искључиво на терен:

 – Сигурно је да нас чека утакмица чије смо важности сви свесни. Са наше тачке гледишта, она је прилика да изборимо нешто о чему сањамо, чему тежимо и имамо прилику да то остваримо… Партизан је сам по себи изазов, њихова серија је импресивна, али и ми иза себе имамо неки низ који нас охрабрује и даје нам за право да размишљамо о томе да можемо да одговоримо на прави начин. И то што смо незадовољни после ремија у Новом Саду показује да растемо као клуб. Но, све што се прича у „уводу“ ове утакмице мени се не свиђа, јер доста ствари нити имају пуно везе са Радничким, нити нас дотичу. Раднички не учествује у овоме да би одлучивао о прваку Србије, већ да се избори за Европу. Стога покушавамо да занемаримо тензију која се ствара, гледамо само себе и настојимо да искористимо прилику која нам се указује. Према томе, све наше мисли су усмерене на то да се што боље припремимо и одговоримо задацима које нам ова утакмица намеће – рекао је Раставац у уводном делу свог обраћања новинарима.


#   фудбал   Раднички ФК   Партизан ФК   Милан Раставац
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима