Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Реал са Нишаве" гостује "Парном ваљку"

rssBookmark and Share

Ниш 27.02.2015.

Суперлигашки караван наставља свој поход 17. колом, које је на програму у суботу и недељу.
Раставац: Очекује нас још једна у низу лепа фудбалска представа
Николић: Раднички је изванредна екипа, која је сада заокружена и постаје доминантна у дуел и скок игри

"Реал са Нишаве" гостује "Парном ваљку"

Партизан после изгубљена два бода против Вождовца, дочекује Раднички из Ниша, који је одузео такође 2 бода вечитом ривалу, па осокољен стиже на Топчидерско брдо. Сјајна игра у првом колу пролећног дела сезоне условила је високо расположење у редовима нишког клуба.

На редовној конференцији за новинаре, одржаној на “Чаиру” пред утакмицу седамнаестог кола Супер лиге Партизан – Раднички Ниш, Милан Раставац није крио да у тиму влада високо самопоуздање.

- Очекује нас још једна у низу лепих фудбалских представа. У односу на прошлу утакмицу, у којој смо већим делом уживали, очекујемо да ћемо и против Партизана имати активну улогу на терену. Спремали смо се за меч, као и сваки други. Састав ће бити промењен, не и ослабљен. Ђуричковић има суспензију због картона, под знаком питања су и Дарко Булатовић и Ћулум. Имамо шири круг играча који могу да замене оне који ће нам недостајати. Пејчић ће заменити Ђуричковића. Што се тиче дефанзиве, не могу још да говорим, јер не знам хоће ли изостати један или двојица играча у одбрани. Партизан је тим који као и Звезда воли да доминира, осваја простор и константно напада. Оно што себи не смемо да дозволимо јесте да будемо у подређеном положају.

Милан Борјан и Немања Лакић Пешић хорски су поручили јавности да Раднички не иде у Београд туристички, већ да ће нишки фудбалери покушати да се из Београда врате непоражени.

Биланс досадашњих првенствених мечева

 

Партизан

Раднички Ниш

Место одигравањаОдигране утакмицеПобеде ПартизанаНерешени исходиПобеде РадничкогГол разлика
Београд39279382:31
Ниш411715957:32
УКУПАН БИЛАНС80442412139:63
 

После ремија с Вождовцем на старту пролећа, црно-беле очекује још један ривал из доњег дела табеле, који се грчевито бори за опстанак. Вреди спомена да су Нишлије ове зиме добрано појачале тим, чак су се и највише појачали од свих суперлигаша, а квалитет су показали баш против другопласираног тима на табели у минулом колу.

Црно-белима су Нишлије вратиле боју у лице и обрисале мини кикс на старту, а и сада стижу на мегдан са Партизаном са жељом да остану непоражени. Довољна опомена за Партизан да се збију редови, мечу приђе са великом жељом и хтењем, што би требало да уз квалитет играча пресуди у освајању бодова. У овом мечу је неопходна и велика помоћ навијача, али не декларативна, већ она стварна, да се дође на стадион у што већем броју и, као јуче на тренингу, момцима пружи снажна подршка. Победа је потреба као хлеб насушни, како би се поново ухватио победнички ритам у мечевима који надолазе.

Марко Николић је изнео своје мишљење о гостујућој екипи.

- Раднички је изванредна екипа, која се, можда и највише појачала у овом прелазном року у односу на јесен. Ту су 3 играча које сам и тренирао у неким ранијим фазама своје каријере (Лакић Пешић, Борјан и Ашћерић), Јовановића сам својевремено хтео да доведем у Војводину, у средини терена су изванредни Ћулум, Марјановић, Коларевић, Павловић, Пејчић…Јако озбиљна екипа, која је сада заокружена и постаје доминантна у дуел и скок игри. Сходно изреченом, њима сигурно много више одговарају ови услови терена. Мораћемо да нађемо рецепт, побољшамо нашу игру и анулирамо квалитет играча Радничког.

Парови 17. кола ЈСЛ Србије

Субота, 28.02.2015.

– 13:30 Борац – Рад

– 13:30 Напредак – Раднички 1923

– 13:30 Спартак – ОФК Београд

– 13:30 Војводина – Младост (директно на РТ Војводина 1)

– 13.30 Вождовац – Доњи Срем

– 14:30 Нови Пазар – Чукарички (директно на ТВ Арена спорт 1)

– 17:00 Партизан – Раднички Ниш (директно на ТВ Арена спорт 1)

Недеља, 01.03.2015.

– 15:00 Јагодина – Ц.звезда (директно на ТВ Арена спорт 1)

 


#   Ниш   Београд   фудбал   Раднички ФК   Партизан ФК   Дарко Булатовић   Нови Пазар   Марко Николић   Милан Раставац   Милан Борјан   ОФК Београд   ТВ Арена
@NisRadnicki @FKPartizanBG @DarkoBulatovic_ @arenasport_tv @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима