Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Real sa Nišave" gostuje "Parnom valjku"

rssBookmark and Share

Niš 27.02.2015.

Superligaški karavan nastavlja svoj pohod 17. kolom, koje je na programu u subotu i nedelju.
Rastavac: Očekuje nas još jedna u nizu lepa fudbalska predstava
Nikolić: Radnički je izvanredna ekipa, koja je sada zaokružena i postaje dominantna u duel i skok igri

"Real sa Nišave" gostuje "Parnom valjku"

Partizan posle izgubljena dva boda protiv Voždovca, dočekuje Radnički iz Niša, koji je oduzeo takođe 2 boda večitom rivalu, pa osokoljen stiže na Topčidersko brdo. Sjajna igra u prvom kolu prolećnog dela sezone uslovila je visoko raspoloženje u redovima niškog kluba.

Na redovnoj konferenciji za novinare, održanoj na “Čairu” pred utakmicu sedamnaestog kola Super lige Partizan – Radnički Niš, Milan Rastavac nije krio da u timu vlada visoko samopouzdanje.

- Očekuje nas još jedna u nizu lepih fudbalskih predstava. U odnosu na prošlu utakmicu, u kojoj smo većim delom uživali, očekujemo da ćemo i protiv Partizana imati aktivnu ulogu na terenu. Spremali smo se za meč, kao i svaki drugi. Sastav će biti promenjen, ne i oslabljen. Đuričković ima suspenziju zbog kartona, pod znakom pitanja su i Darko Bulatović i Ćulum. Imamo širi krug igrača koji mogu da zamene one koji će nam nedostajati. Pejčić će zameniti Đuričkovića. Što se tiče defanzive, ne mogu još da govorim, jer ne znam hoće li izostati jedan ili dvojica igrača u odbrani. Partizan je tim koji kao i Zvezda voli da dominira, osvaja prostor i konstantno napada. Ono što sebi ne smemo da dozvolimo jeste da budemo u podređenom položaju.

Milan Borjan i Nemanja Lakić Pešić horski su poručili javnosti da Radnički ne ide u Beograd turistički, već da će niški fudbaleri pokušati da se iz Beograda vrate neporaženi.

Bilans dosadašnjih prvenstvenih mečeva

 

Partizan

Radnički Niš

Mesto odigravanjaOdigrane utakmicePobede PartizanaNerešeni ishodiPobede RadničkogGol razlika
Beograd39279382:31
Niš411715957:32
UKUPAN BILANS80442412139:63
 

Posle remija s Voždovcem na startu proleća, crno-bele očekuje još jedan rival iz donjeg dela tabele, koji se grčevito bori za opstanak. Vredi spomena da su Nišlije ove zime dobrano pojačale tim, čak su se i najviše pojačali od svih superligaša, a kvalitet su pokazali baš protiv drugoplasiranog tima na tabeli u minulom kolu.

Crno-belima su Nišlije vratile boju u lice i obrisale mini kiks na startu, a i sada stižu na megdan sa Partizanom sa željom da ostanu neporaženi. Dovoljna opomena za Partizan da se zbiju redovi, meču priđe sa velikom željom i htenjem, što bi trebalo da uz kvalitet igrača presudi u osvajanju bodova. U ovom meču je neophodna i velika pomoć navijača, ali ne deklarativna, već ona stvarna, da se dođe na stadion u što većem broju i, kao juče na treningu, momcima pruži snažna podrška. Pobeda je potreba kao hleb nasušni, kako bi se ponovo uhvatio pobednički ritam u mečevima koji nadolaze.

Marko Nikolić je izneo svoje mišljenje o gostujućoj ekipi.

- Radnički je izvanredna ekipa, koja se, možda i najviše pojačala u ovom prelaznom roku u odnosu na jesen. Tu su 3 igrača koje sam i trenirao u nekim ranijim fazama svoje karijere (Lakić Pešić, Borjan i Ašćerić), Jovanovića sam svojevremeno hteo da dovedem u Vojvodinu, u sredini terena su izvanredni Ćulum, Marjanović, Kolarević, Pavlović, Pejčić…Jako ozbiljna ekipa, koja je sada zaokružena i postaje dominantna u duel i skok igri. Shodno izrečenom, njima sigurno mnogo više odgovaraju ovi uslovi terena. Moraćemo da nađemo recept, poboljšamo našu igru i anuliramo kvalitet igrača Radničkog.

Parovi 17. kola JSL Srbije

Subota, 28.02.2015.

– 13:30 Borac – Rad

– 13:30 Napredak – Radnički 1923

– 13:30 Spartak – OFK Beograd

– 13:30 Vojvodina – Mladost (direktno na RT Vojvodina 1)

– 13.30 Voždovac – Donji Srem

– 14:30 Novi Pazar – Čukarički (direktno na TV Arena sport 1)

– 17:00 Partizan – Radnički Niš (direktno na TV Arena sport 1)

Nedelja, 01.03.2015.

– 15:00 Jagodina – C.zvezda (direktno na TV Arena sport 1)

 


#   Niš   Beograd   fudbal   Radnički FK   Partizan FK   Darko Bulatović   Novi Pazar   Marko Nikolić   Milan Rastavac   Milan Borjan   OFK Beograd   TV Arena
@NisRadnicki @FKPartizanBG @DarkoBulatovic_ @arenasport_tv @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima