Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реал са Нишаве славио у Суботици

rssBookmark and Share

Ниш 02.04.2016. srbijasport.net

Победа Радничког у Суботици за још једно рушење негативне традиције у гостима! Раднички је у данашњем мечу са суботичким Спартаком дошао до битне победе од 2:1, головима Мркића и Јовановића у 53. и 71. минуту.

Реал са Нишаве славио у Суботици

Пореметили су тако нишки фудбалери планове и срушили све теорије завере дежурним теоретичарима који су унапред знали резултат утакмице.

Прво полувреме је протекло у растрзаној игри, на средини терена уз много начињених фаулова. Играле су обе екипе опрезно и на сигурну лопту. Прву, озбиљнију, прилику за постизање голова, смо видели тек на истеку 45. минута када је након корнера и једне повратне лопте, радош Булатовић добро циљао, а голман Јаношевић био на висдини задатка.

Фудбалери Радничког су у другом делу игре кренули одважније и храбрије и јасно ставиле до знања да се неће задовољити освајањем само једног бода.

Већ у 47. минуту опробали су се, у два наврата Саша Марјановић са само пар метара од гола, али је чувар мреже спасио Суботичане, покушао је потом и Апостоловић али је овог пута интервенисао одбрамбени играч Спартака Милошевић.

У 53. минуту Дарко Булатовић упутио је лопту са леве стране, капитен Јовановић је вратио до Мркића, а овај је пласирао право у мрежу Јаношевића за вођство Нишлија 1:0.

У 71. минуту капитен Јовановић повећава вођство након прекида, а сјајну лопту у петерац упутио му је Марјановић. Капитен је главом, леђима окренут од гола, прецизно погодио за 0:2.

Кренули су организованије од тог момента играчи Спартака ка голу Нишлија у намери да постигну погодак, након петнаестак минута то им је и успело. Након одиграног дуплог паса, ефектно је Јокић проиграо Милошевића,а овај успео да умањи предност гостију. Резултат је гласио 1:2.

До краја утакмице Раднички је добро затворио прилазе свом голу тако да три драгоцена бода за позиционирање на табели пред плеј оф, путују заслужено у Ниш.

СПАРТАК СУБОТИЦА : РАДНИЧКИ НИШ 1:2 (0:0)

СТАДИОН Градски у Суботици
ГЛЕДАЛАЦА око 500
СУДИЈЕ: Дејан ДИМИТРИЈЕВИЋ, Марко ДИМИТРИЈЕВИЋ, Владимир ЧАЂЕНОВИЋ.
ОПОМЕНУТИ ИГРАЧИ: Петровић, Ђуричковић (Раднички Ниш)
СТРЕЛЦИ: Милошевић 87. мин. (Спартак), Мркић у 53.минуту, А.М.Јовановић у 71. мин. (Раднички Ниш)

СПАРТАК: ЈАНОШЕВИЋ, КОЧИЋ, КОВАЧЕВИЋ, ТОРБИЦА (од 69.мин.ЈОКИЋ), МРКЕЛА (од 60.мин.НОВАКОВИЋ), ИВАНОВИЋ, МИЛОШЕВИЋ, МИЛИЋ (од 46.мин. МУДРИНСКИ), АНТОНИЋ, ШЉИВИЋ, ТУМБАСЕВИЋ.

РАДНИЧКИ НИШ: Александар С. ЈОВАНОВИЋ, ПЕТРОВИЋ, Радош БУЛАТОВИЋ (од 82.мин.ЂОРЂЕВИЋ), ЛАКИЋ-ПЕШИЋ, Дарко БУЛАТОВИЋ, КРСТИЋ (од 79.мин. Никола МИТРОВИЋ), ЂУРИЧКОВИЋ, МАРЈАНОВИЋ, МРКИЋ (од 90.мин. ТОДОРОВИЋ), АПОСТОЛОВИЋ, Александар М. ЈОВАНОВИЋ.

 


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Никола Митровић   Суботица   Марко Димитријевић   Саша Марјановић   Спартак ФК   Дејан Димитријевић
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима