Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Real sa Nišave slavio u Subotici

rssBookmark and Share

Niš 02.04.2016. srbijasport.net

Pobeda Radničkog u Subotici za još jedno rušenje negativne tradicije u gostima! Radnički je u današnjem meču sa subotičkim Spartakom došao do bitne pobede od 2:1, golovima Mrkića i Jovanovića u 53. i 71. minutu.

Real sa Nišave slavio u Subotici

Poremetili su tako niški fudbaleri planove i srušili sve teorije zavere dežurnim teoretičarima koji su unapred znali rezultat utakmice.

Prvo poluvreme je proteklo u rastrzanoj igri, na sredini terena uz mnogo načinjenih faulova. Igrale su obe ekipe oprezno i na sigurnu loptu. Prvu, ozbiljniju, priliku za postizanje golova, smo videli tek na isteku 45. minuta kada je nakon kornera i jedne povratne lopte, radoš Bulatović dobro ciljao, a golman Janošević bio na visdini zadatka.

Fudbaleri Radničkog su u drugom delu igre krenuli odvažnije i hrabrije i jasno stavile do znanja da se neće zadovoljiti osvajanjem samo jednog boda.

Već u 47. minutu oprobali su se, u dva navrata Saša Marjanović sa samo par metara od gola, ali je čuvar mreže spasio Subotičane, pokušao je potom i Apostolović ali je ovog puta intervenisao odbrambeni igrač Spartaka Milošević.

U 53. minutu Darko Bulatović uputio je loptu sa leve strane, kapiten Jovanović je vratio do Mrkića, a ovaj je plasirao pravo u mrežu Janoševića za vođstvo Nišlija 1:0.

U 71. minutu kapiten Jovanović povećava vođstvo nakon prekida, a sjajnu loptu u peterac uputio mu je Marjanović. Kapiten je glavom, leđima okrenut od gola, precizno pogodio za 0:2.

Krenuli su organizovanije od tog momenta igrači Spartaka ka golu Nišlija u nameri da postignu pogodak, nakon petnaestak minuta to im je i uspelo. Nakon odigranog duplog pasa, efektno je Jokić proigrao Miloševića,a ovaj uspeo da umanji prednost gostiju. Rezultat je glasio 1:2.

Do kraja utakmice Radnički je dobro zatvorio prilaze svom golu tako da tri dragocena boda za pozicioniranje na tabeli pred plej of, putuju zasluženo u Niš.

SPARTAK SUBOTICA : RADNIČKI NIŠ 1:2 (0:0)

STADION Gradski u Subotici
GLEDALACA oko 500
SUDIJE: Dejan DIMITRIJEVIĆ, Marko DIMITRIJEVIĆ, Vladimir ČAĐENOVIĆ.
OPOMENUTI IGRAČI: Petrović, Đuričković (Radnički Niš)
STRELCI: Milošević 87. min. (Spartak), Mrkić u 53.minutu, A.M.Jovanović u 71. min. (Radnički Niš)

SPARTAK: JANOŠEVIĆ, KOČIĆ, KOVAČEVIĆ, TORBICA (od 69.min.JOKIĆ), MRKELA (od 60.min.NOVAKOVIĆ), IVANOVIĆ, MILOŠEVIĆ, MILIĆ (od 46.min. MUDRINSKI), ANTONIĆ, ŠLjIVIĆ, TUMBASEVIĆ.

RADNIČKI NIŠ: Aleksandar S. JOVANOVIĆ, PETROVIĆ, Radoš BULATOVIĆ (od 82.min.ĐORĐEVIĆ), LAKIĆ-PEŠIĆ, Darko BULATOVIĆ, KRSTIĆ (od 79.min. Nikola MITROVIĆ), ĐURIČKOVIĆ, MARJANOVIĆ, MRKIĆ (od 90.min. TODOROVIĆ), APOSTOLOVIĆ, Aleksandar M. JOVANOVIĆ.

 


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Darko Bulatović   Nikola Mitrović   Subotica   Marko Dimitrijević   Saša Marjanović   Spartak FK   Dejan Dimitrijević
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima