Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тончев отворено: Чумић у Олимпијакосу, на Чаиру до јуна

rssBookmark and Share

Ниш 22.12.2019. Јужна Србија Инфо

Досадашњи фудбалер Радничког Никола Чумић (21) нови је члан Олимпијакоса, а први први човек нишког тима Ивица Тончев задовољан је обављеним послом са грчким великаном.

ФК Раднички
ФК Раднички

Тончев је истакао да је Раднички направио добар посао и да је због квалитетног рада са младим играчима клуб постао занимљив еминентним европским тимовима.

- Овим потезом показало се да је Раднички велики клуб, јер није лако продати играча великану какав је Олимпијакос, а ми то успевамо већ два пута. То значи да нама људи верују и  да наши играчи вреде и више него што су плаћени, а не да се враћају након шест месеци назад погнуте главе - рекао је Тончев.

Први човек Радничког додао је да је цена која се у медијима појавила плод спекулација.

- Цена за Николу Чумића од 500 хиљада евра која се појавила у медијима није тачна. Раднички је у уговор ставио и проценат од даље продаје играча, а он ће остати члан нашег тима до лета као позајмљени фудбалер - наводи Ивица Тончев.

Потом је истакао да је доласком актуелне управе клуб постао активан на трансфер пијаци, те да Раднички пре 2015. године деценијама није продао фудбалера.

- Подсетио бих да је Раднички био у јако тешкој ситуацији и да пре доласка актуелног руководства није продао ниједног играча дуги низ година,  осим голмана Александра Јовановића за 215 хиљада евра у Данску, и то је  било означено као историјски потез - рекао је Тончев.

Доласком управе на челу са Ивицом Тончевим клуб је доводио квалитетније играче него пре, а то су приметили и велики клубови који купују у Радничком.

- Од нашег доласка у клуб, Раднички је стекао поштовање европских клубова који знају да умемо да препознамо таленат и квалитет код младих играча који Радничком доносе бољитак и кроз игру, а и касније кроз њихове трансфере- казао је Тончев.

Он је додао да Чумић није једини на радару европских клубова, али да Раднички неће продавати играче по сваку цену.

- На столу имамо понуду за још тројицу играча, управа је одлучила да играче не продајемо тек тако, у овом прелазном року Раднички можда напусти још само један фудбалер- завршио је Тончев.

Никола Чумић игра на позицији крилног нападача, а професионалну каријеру започео је у Слободи из Ужица. Потом је играо за Металац, да би се у Ниш преселио почетком ове године. У дресу Радничког млади фудбалер је уписао 25 наступа у свим такмичењима и постигао је шест голова. За младу репрезентацију Србије одиграо је три меча. Подсећамо да су Раднички и Олимпијакос сличан посао направили пре годину дана, када је у редове најтрофејнијег грчког клуба прешао Лазар Ранђеловић.


#   Ниш   фудбал   Ивица Тончев   Раднички ФК   Никола Чумић   Олимпијакос ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима