Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тончев против смене тројице чланова ИО ФСС

Bookmark and Share

01.12.2021. Јужна Србија Инфо

"Одлука господина Бјековића да смени тројицу чланова Извршног одбора Фудбалског савеза Србије је и срамна и неоснована.Поставља се питање мотива засто је неко ко има тако велико спортско, али и животно искуство као образложење за недопустиву одлуку о смени чланова ФСС навео разлоге као што су њихово изостајање са седнице и сл.", рекао је између осталог Новица Тончев у својој изјави прослеђеној медијима.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Изјаву преносимо у целости..

Одлука господина Бјековића да смени тројицу чланова Извршног одбора Фудбалског савеза Србије је и срамна и неоснована.Поставља се питање мотива засто је неко ко има тако велико спортско, али и животно искуство као образложење за недопустиву одлуку о смени чланова ФСС навео разлоге као што су њихово изостајање са седнице и сл. Да ли је то ,,косење са здравим разумом ,,или страх да се не открије гласање које су чланови под обманом урадили и тако господину Бјековићу омогуцили месецна примања од 7000 еура.

У време када је Статут Савеза  једногласно изгласан, када су расписани избори на свим нивоима и када се репрезентација  спрема за светско првенство сви треба да радимо заједно за највеће добро нашег фудбала и будемо уједињени, и да не допуштамо појединцима да доносе бахате одлуке и уносе пометњу медју чланове ФСС, фудбалере, али и све љубитеље фудбала.

Као члан извршног одбора ФСС, могу да потврдим да је Душан Мракић присуствовао свакој седници,

Саша Бајчетић је чак морао и авионом да долази јер је тек у недељу увече позван на седницу која се одржала у понедељак и на којој је смењен Марко Пантелић, а Драган Илиц је од 25 седница Изврсног одбора присуствовао на 22 и једини је представник аматерског и развојног фудбала.

Не видим конструктивну и инспиративну енергију у председништву чија три члана (Бјековић, Караџић , Караси) имају 250 година и  једино што желе је вечни фудбалски живот и ФСС у којем су они неприкосновени господари.

Против чланова Извршног одбора који су учествовали на седници када је смењен Марко Пантелић сада се води судски поступак, иако је Јован Шурбатовић, генерални секретар Савеза једини који би требало да одговара за своје поступке.

На тој истој седници постављен је и Бјековић као заменик председника ФСС, мимо сваког закона јер не можете постављати заменка председника када немате председника.

У статуту ФСС у члану 50 децидно је писало да “Заменика председника ФСС бира Извршни одбор на предлог председника ФСС”. Пошто у том периоду ФСС није имао председника јер је Славиша Кокеза поднео оставку, јасно је да господин Бјековић није могао да буде изабран за заменика председника, нити је имао надлежност да мења чланове Извршног одбора. 

Пошто је господин Бјековић у том периоду обављао функицу потпредседника Савеза, а и због правног вакума договорено је да он води Савез до промене статута и расписивања избора. 

Напомињем да је генерални секретар Шурбатовић тада потписао нелегалну одлуку о именовању Ненада Бјековића за заменика председника која је објављена у Службеном гласнику ФСС “Фудбал”, након чега се чак господин Бјековић након тога потписивао као заменик председника ФСС.

Битно је нагласити да на ту седницу није хтео да дође господин Караџић који је обављао функцију почасног председника иако је био позван од стране генералног секретара да води седницу.


#   Новица Тончев   ФСС   Фудбалски савез
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима