Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Врању отворена школа за фудбалске судије

rssBookmark and Share

Врање 09.02.2022. Јужна Србија Инфо

У Врању је уз подршку Фудбалског савеза Србије (ФСС), у организацији ФС Пчињског округа и Струковне организације фудбалских судија 1. фебруара отворена Школа суђења која се традиционално одржава два пута годишње пуних 7 година.

Илустрација
Илустрација

Новим пролазницима су се обратили председници пожелвши им срећан почетак као и старије колеге судије које су им изнеле своја искуства и предности које овај позив носи.

Млади Врањанци који би се да окушају као фудбалске судије и једног дана постану познати попут Миодрага Мажића и Срђана Јовановића или некада чувеног Зорана Петровића, имају прилику да и у Врању похађају Школу суђења у организацији Стручно струковне организације судија Фудбалског савеза Пчињског округа.

Школа ће бити бесплатна и омогућава свима који имају између 16 и 20 година, девојчицама и дечацима тог узраста, да се пријаве и похађају школу по чијем ће окончању добити дипломе и судијске тренерке.

Фудбалски савез Србије и подручни савез позивају кандидате да "постану фудбалске судије и остваре своје снове".-

За најбоље полазнике који ће проћи вишенедељну теоретску и практичну наставу обезбеђене су дипломе као и судијска опрема.

Из Врања и Сурдулице, најпознатији делиоци правде на фудбалским теренима Србије, али и на међународној сцени, били су Јасмина Зафировић

која носи ознаку УЕФА и судила је више утакмица женских репрезентација у Европи. Сада суди утакмице треће лиге Србије.

Нинослав Спасић, који је такође био интернационалац, сада је контролор суђења на теренима друге и треће фудбалске лиге Србије.

Уколико и ти сматраш да си спреман или спремна да постанеш део судијког тима, не оклевај већ се пријави..!

Школа је бесплатна, свако од полазника школе на крају добија диплому и тренерку.

Информације на телефон: 061-423-0594


#   Врање   фудбал   ФСС   фудбалски судија   Фудбалски савез   школа за фудбал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима