Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Vranju otvorena škola za fudbalske sudije

rssBookmark and Share

Vranje 09.02.2022. Južna Srbija Info

U Vranju je uz podršku Fudbalskog saveza Srbije (FSS), u organizaciji FS Pčinjskog okruga i Strukovne organizacije fudbalskih sudija 1. februara otvorena Škola suđenja koja se tradicionalno održava dva puta godišnje punih 7 godina.

Ilustracija
Ilustracija

Novim prolaznicima su se obratili predsednici poželvši im srećan početak kao i starije kolege sudije koje su im iznele svoja iskustva i prednosti koje ovaj poziv nosi.

Mladi Vranjanci koji bi se da okušaju kao fudbalske sudije i jednog dana postanu poznati poput Miodraga Mažića i Srđana Jovanovića ili nekada čuvenog Zorana Petrovića, imaju priliku da i u Vranju pohađaju Školu suđenja u organizaciji Stručno strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga.

Škola će biti besplatna i omogućava svima koji imaju između 16 i 20 godina, devojčicama i dečacima tog uzrasta, da se prijave i pohađaju školu po čijem će okončanju dobiti diplome i sudijske trenerke.

Fudbalski savez Srbije i područni savez pozivaju kandidate da "postanu fudbalske sudije i ostvare svoje snove".-

Za najbolje polaznike koji će proći višenedeljnu teoretsku i praktičnu nastavu obezbeđene su diplome kao i sudijska oprema.

Iz Vranja i Surdulice, najpoznatiji delioci pravde na fudbalskim terenima Srbije, ali i na međunarodnoj sceni, bili su Jasmina Zafirović

koja nosi oznaku UEFA i sudila je više utakmica ženskih reprezentacija u Evropi. Sada sudi utakmice treće lige Srbije.

Ninoslav Spasić, koji je takođe bio internacionalac, sada je kontrolor suđenja na terenima druge i treće fudbalske lige Srbije.

Ukoliko i ti smatraš da si spreman ili spremna da postaneš deo sudijkog tima, ne oklevaj već se prijavi..!

Škola je besplatna, svako od polaznika škole na kraju dobija diplomu i trenerku.

Informacije na telefon: 061-423-0594

Komentara: 0


#   Vranje   fudbal   FSS   fudbalski sudija   Fudbalski savez   škola za fudbal
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima