Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трилинг бораца за трон Premijer lige

rssBookmark and Share

11.04.2024. Промо

У трци за шампионски пехар у сезони 2023/24, Премијер лига пружа неизмерно узбуђење.
Три екипе стоје подједнако, жељне да се попну на врх и подигну трофеј у најелитнијем фудбалском такмичењу на планети.

Трилинг бораца за трон Premijer lige

Са само десет кола до краја, пред нама је још много борби, али једно је сигурно - ово ће бити борба до последњег даха.

 

Арсенал у сјајној форми

Након ремија између Манчестер Ситија и Ливерпула, Арсенал је преузео врх табеле. Одушевљава тренутна форма Арсенала, сугеришући да би ова екипа могла да поврати свој стари сјај. У последњих пет утакмица, Арсенал није забележио пораз - победа над Вест Хемом (6:0) на гостовању, затим убедљив тријумф против Барнлија (5:0), па надмоћна игра против Њукасла (4:1) код куће, те разбијање Шефилд Јунајтеда (6:0) у претпоследњем колу. Финиш је био посебно узбудљив, с победом против Брентфорда (2:1) у последњем колу. То је Арсеналу донело више од 20 голова у последњих пет утакмица, право задовољство за њихове навијаче. Микаел Артета је склопио мозаик, сада је само питање да ли ће то успети да одржи до краја сезоне.
 

Ливерпул и одлазак Клопа

Ливерпул се суочава с променама након што је Јирген Клопп објавио да ће напустити клуб на крају сезоне. Иако је пораз од Арсенала (3:1) уздрмао тим, Ливерпул се брзо опоравио и наставио низ од четири победе. Посебно узбудљив тренутак био је гол Дарвина Нуњеза, који је Ливерпулу донео победу над Нотингем Форестом у последњим секундама утакмице. Након тога, уследио је реми с Манчестер Цити и драматичан пораз од Манчестер Јунајтеда у ФА купу (4:3) у једној од најдинамичнијих утакмица сезоне. Ливерпул и Арсенал имају исти број бодова (64), али Арсенал је први на табели због боље гол разлике.
 

Сити фаворит публике

Манчестер Сити и даље се сматра фаворитом за освајање Премијер лиге, упркос јакој конкуренцији. Иако су имали неколико осцилација, повратак кључних играча попут Кевина Де Брујнеа и Ерлинга Халанда побољшао је њихову игру. Са три победе и два ремија у последњих пет мечева, Манчестер Сити одржава наду у освајање првенства.
 

Вила и Тотенхем у борби за четврто место

У борби за четврто место, које доноси пласман у Лигу шампиона, Астон Вила изгледа као главни кандидат. Под вођством Унаја Емерија, Вила има амбицију да заврши сезону у врху табеле, с три бода предности над Тотенхемом. Међутим, борба за то место ће бити жестока, посебно након што је Тотенхем демолирао Астон Вилу (0:4) на гостовању. Манчестер Јунајтед, тренутно шести са девет бодова заостатка за Астон Вилом, суочава се с изазовом да надокнади тај заостатак.
 

Борба за опстанак у Премијер лиги

Оно што је предвиђено на почетку сезоне полако постаје стварност - тимови који су дошли у Премијер лигу ове сезоне изгледају као да ће одмах испасти. Шефилд Јунајтед и Барнли, последњи на табели, већ су на путу ка испадању. Њихову лошу игру прати и мали број освојених бодова. Лутон је први изнад црте са 22 бода, а изнад њих је Евертон са само три бода више. Ту је и Брентфорд са 26 бодова, који се мучи с формом, с пет пораза у последњих шест кола. Очекује нас узбудљива завршница Премијер лиге, како на врху, тако и на дну табеле.

 


#   фудбал   Енглеска
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима