Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Triling boraca za tron Premijer lige

rssBookmark and Share

11.04.2024. Promo

U trci za šampionski pehar u sezoni 2023/24, Premijer liga pruža neizmerno uzbuđenje.
Tri ekipe stoje podjednako, željne da se popnu na vrh i podignu trofej u najelitnijem fudbalskom takmičenju na planeti.

Triling boraca za tron Premijer lige

Sa samo deset kola do kraja, pred nama je još mnogo borbi, ali jedno je sigurno - ovo će biti borba do poslednjeg daha.

 

Arsenal u sjajnoj formi

Nakon remija između Mančester Sitija i Liverpula, Arsenal je preuzeo vrh tabele. Oduševljava trenutna forma Arsenala, sugerišući da bi ova ekipa mogla da povrati svoj stari sjaj. U poslednjih pet utakmica, Arsenal nije zabeležio poraz - pobeda nad Vest Hemom (6:0) na gostovanju, zatim ubedljiv trijumf protiv Barnlija (5:0), pa nadmoćna igra protiv Njukasla (4:1) kod kuće, te razbijanje Šefild Junajteda (6:0) u pretposlednjem kolu. Finiš je bio posebno uzbudljiv, s pobedom protiv Brentforda (2:1) u poslednjem kolu. To je Arsenalu donelo više od 20 golova u poslednjih pet utakmica, pravo zadovoljstvo za njihove navijače. Mikael Arteta je sklopio mozaik, sada je samo pitanje da li će to uspeti da održi do kraja sezone.
 

Liverpul i odlazak Klopa

Liverpul se suočava s promenama nakon što je Jirgen Klopp objavio da će napustiti klub na kraju sezone. Iako je poraz od Arsenala (3:1) uzdrmao tim, Liverpul se brzo oporavio i nastavio niz od četiri pobede. Posebno uzbudljiv trenutak bio je gol Darvina Nunjeza, koji je Liverpulu doneo pobedu nad Notingem Forestom u poslednjim sekundama utakmice. Nakon toga, usledio je remi s Mančester Citi i dramatičan poraz od Mančester Junajteda u FA kupu (4:3) u jednoj od najdinamičnijih utakmica sezone. Liverpul i Arsenal imaju isti broj bodova (64), ali Arsenal je prvi na tabeli zbog bolje gol razlike.
 

Siti favorit publike

Mančester Siti i dalje se smatra favoritom za osvajanje Premijer lige, uprkos jakoj konkurenciji. Iako su imali nekoliko oscilacija, povratak ključnih igrača poput Kevina De Brujnea i Erlinga Halanda poboljšao je njihovu igru. Sa tri pobede i dva remija u poslednjih pet mečeva, Mančester Siti održava nadu u osvajanje prvenstva.
 

Vila i Totenhem u borbi za četvrto mesto

U borbi za četvrto mesto, koje donosi plasman u Ligu šampiona, Aston Vila izgleda kao glavni kandidat. Pod vođstvom Unaja Emerija, Vila ima ambiciju da završi sezonu u vrhu tabele, s tri boda prednosti nad Totenhemom. Međutim, borba za to mesto će biti žestoka, posebno nakon što je Totenhem demolirao Aston Vilu (0:4) na gostovanju. Mančester Junajted, trenutno šesti sa devet bodova zaostatka za Aston Vilom, suočava se s izazovom da nadoknadi taj zaostatak.
 

Borba za opstanak u Premijer ligi

Ono što je predviđeno na početku sezone polako postaje stvarnost - timovi koji su došli u Premijer ligu ove sezone izgledaju kao da će odmah ispasti. Šefild Junajted i Barnli, poslednji na tabeli, već su na putu ka ispadanju. Njihovu lošu igru prati i mali broj osvojenih bodova. Luton je prvi iznad crte sa 22 boda, a iznad njih je Everton sa samo tri boda više. Tu je i Brentford sa 26 bodova, koji se muči s formom, s pet poraza u poslednjih šest kola. Očekuje nas uzbudljiva završnica Premijer lige, kako na vrhu, tako i na dnu tabele.

 


#   fudbal   Engleska
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima