Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу одржан први „Мали сајам спорта“

rssBookmark and Share

Лесковац 27.09.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом Европске недеље спорта, хала „Партизан“, у чију реконструкцију је уложено око 70 милиона динара, у среду се орила дечјим смехом и батом лопти и спортских реквизита јер је у њој одржан први „Мали сајам спорта“ на ком је око 200 спортиста, полазника лесковачких спортских клубова, промовисало тридесетак различитих спортова.

У Лесковцу одржан први  „Мали сајам спорта“

Посетиоци сајма, деца предшколског узраста и школског узраста, су у пратњи својих учитеља радознало посматрали демонстрације искусних спортиста. Они су имали прилику да се ближе упознају са активностима које се практикују на тренинзима како би што лакше одабрали онај који се њима највише допада.

Присутнима су се обратили градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и министар омладине и спорта Вања Удовичић који је свечано отворио ову манифестацију.

Градоначелник је говорио о константним настојањима локалне самоуправе у сарадњи са министарствима Владе да се за будуће нараштаје створи здрава, сигурна и подстицајна средина у којој ће се свако дете вредновати и развијати.

„Данашњи сајам је резултат детаљног планирања и заједничког труда. Велики број присутне деце радује јер физичка активност поред позитивног утицаја на здравље има значајну улогу у социјализацији и интелектуалном развоју. Ми ћемо као град предузети све мере и подржати све иницијативе за развој спорта и спортског духа, јер је то једини пут ка здравом одрастању. Честитам свима који су данас допринели реализацији овог сајма, хвала вам на томе.“

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек је изразио своје задовољство због тога што присуствује Малом сајму спорта у оквиру Европске недеље спорта, пожелео свој деци да се добро забаве у нади да ће Лесковац у будућности изнедрити врхунске спортисте попут министра Вање Удовичића, Иване Шпановић, те да ће на наредним Олимпијским играма у Паризу неки лесковачки спортиста свој град обрадовати олимпијском медаљом.

Министар Удовичић је казао да му причињава задовољство што се велики број деце одазвао и позвао их да се лепо проведу и опробају у спортовима. Он се захвалио свима који су увеличали ову акцију, али и градоначелнику на континуираном улагању у спорт, на реконструкцији свих спортских објеката који за циљ имају бесплатно бављење спортом и рекреацију. „У наредном периоду ћемо радити на још већем побољшању услова, наш циљ је да се не види разлика између Лесковца и било ког другог града у Србији а да ова деца крену стопама Давора Штефанека, Ђоковића, Иване Шпановић, наших одбојкаша који су у полуфиналу или било којих других наших сјајних спортиста.“

На конференцији за медије, одржаној након Сајма, градоначелник Цветановић је ексклузивно објавио да је један од његових кандидата за Октобарску награду Града Лесковца управо министар омладине и спорта Вања Удовичић, и истакао да он то заслужује због доприноса развоју спорта у Лесковцу и промоције здравих стилова живота.

Коментара: 0


#   Лесковац   спорт   Горан Цветановић   малишани   Хотел Партизан   Мали сајам спорта
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима