Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu održan prvi „Mali sajam sporta“

rssBookmark and Share

Leskovac 27.09.2019. Južna Srbija Info

Povodom Evropske nedelje sporta, hala „Partizan“, u čiju rekonstrukciju je uloženo oko 70 miliona dinara, u sredu se orila dečjim smehom i batom lopti i sportskih rekvizita jer je u njoj održan prvi „Mali sajam sporta“ na kom je oko 200 sportista, polaznika leskovačkih sportskih klubova, promovisalo tridesetak različitih sportova.

U Leskovcu održan prvi  „Mali sajam sporta“

Posetioci sajma, deca predškolskog uzrasta i školskog uzrasta, su u pratnji svojih učitelja radoznalo posmatrali demonstracije iskusnih sportista. Oni su imali priliku da se bliže upoznaju sa aktivnostima koje se praktikuju na treninzima kako bi što lakše odabrali onaj koji se njima najviše dopada.

Prisutnima su se obratili gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je svečano otvorio ovu manifestaciju.

Gradonačelnik je govorio o konstantnim nastojanjima lokalne samouprave u saradnji sa ministarstvima Vlade da se za buduće naraštaje stvori zdrava, sigurna i podsticajna sredina u kojoj će se svako dete vrednovati i razvijati.

„Današnji sajam je rezultat detaljnog planiranja i zajedničkog truda. Veliki broj prisutne dece raduje jer fizička aktivnost pored pozitivnog uticaja na zdravlje ima značajnu ulogu u socijalizaciji i intelektualnom razvoju. Mi ćemo kao grad preduzeti sve mere i podržati sve inicijative za razvoj sporta i sportskog duha, jer je to jedini put ka zdravom odrastanju. Čestitam svima koji su danas doprineli realizaciji ovog sajma, hvala vam na tome.“

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek je izrazio svoje zadovoljstvo zbog toga što prisustvuje Malom sajmu sporta u okviru Evropske nedelje sporta, poželeo svoj deci da se dobro zabave u nadi da će Leskovac u budućnosti iznedriti vrhunske sportiste poput ministra Vanje Udovičića, Ivane Španović, te da će na narednim Olimpijskim igrama u Parizu neki leskovački sportista svoj grad obradovati olimpijskom medaljom.

Ministar Udovičić je kazao da mu pričinjava zadovoljstvo što se veliki broj dece odazvao i pozvao ih da se lepo provedu i oprobaju u sportovima. On se zahvalio svima koji su uveličali ovu akciju, ali i gradonačelniku na kontinuiranom ulaganju u sport, na rekonstrukciji svih sportskih objekata koji za cilj imaju besplatno bavljenje sportom i rekreaciju. „U narednom periodu ćemo raditi na još većem poboljšanju uslova, naš cilj je da se ne vidi razlika između Leskovca i bilo kog drugog grada u Srbiji a da ova deca krenu stopama Davora Štefaneka, Đokovića, Ivane Španović, naših odbojkaša koji su u polufinalu ili bilo kojih drugih naših sjajnih sportista.“

Na konferenciji za medije, održanoj nakon Sajma, gradonačelnik Cvetanović je ekskluzivno objavio da je jedan od njegovih kandidata za Oktobarsku nagradu Grada Leskovca upravo ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, i istakao da on to zaslužuje zbog doprinosa razvoju sporta u Leskovcu i promocije zdravih stilova života.


#   Leskovac   sport   Goran Cvetanović   mališani   Hotel Partizan   Mali sajam sporta
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima