Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

КБС Наисус: Урош девети у Европи

rssBookmark and Share

02.07.2015. КБС Наисус

На управо завршеном Европском првенству, члан КБС Наисус-а - Урош Митровић, заузео је 9.место у конкуренцији јуниорских тимова.

КБС Наисус: Урош девети у Европи

Хала спортова на Новом Београду је од 26. до 28.јуна угостила најбоље такмичаре Старог континента, чак преко 430 из 24 земаља, што представља више од 100 такмичара у односу на Европски шампионат у Шпанији.

Да конкуренција није била само квантитативно већа већ и по квалитету, говори и чињеница да су најјаче репрезентације дошле у пуном саставу - Шпанија, Француска, Немачка, Турска, и др.

Што се тиче нишких теквондиста, радује чињеница да поред Небојше Анђелковића лагано стасава и Урош Митровић, коме је ово прво Европско првенство.

- Задовољан сам постигнутим резултатом репрезентације а наравно и доприносом који сам ја дао у оквиру јуниорског тима. Узимајући у обзир број такмичара и квалитет, освојено 9.место није мали резултат, иако нас је само 0,2 поена делило од четвртфинала. Поред тога што ме ове године очекује још и Балкански шампионат, овим резултатом сам оправдао поверење Града Ниша, омогућивши ми да будем један од стипендиста. - рекао је Урош Митровић, видно узбуђен како резултатом тако и самим наступом за национални тим.

Чињеница да је на терет чланова репрезентације и главног тренера репрезентације - Љубише Ракића, који је обезбедио салу за припреме и смештај у току припрема и првенства; само повећава успех Техничке репрезентације Србије.

- Нажалост, ове године Техничка репрезентације Србије, и поред тога што је Европско првенство одржано у Србији тј. била домаћин истог, није од националног савеза добила одговарајући третман, који су остале репрезентације свакако имале. Необезбеђене припреме и смештај за шампионат сада са сигурношћу се може рећи да су директно утицале на постигнути резултат, што значи да поред златне Олге Петровић је могао још неко да се нађе са медаљом око врата. - рекао је главни тренер репрезентације - Љубиша Ракић.

- Остаће жал за медаљама, јер свих 7 петих места су биле потенциајлна одличја. Од 0,01 до 0,2 поена је фалило нашим репрезентативцима да се домогну слављеничког подијума. Тако нешто сам сигуран да смо могли да постигнемо да су макар минимални услови за припрему и смештај репрезентативаца били обезбеђени. Овако је само Олга кући понела медаљу али ону најзлатнију, којом је обрадовала све нас али и њеног клупског тренера - Наталију Типљакову, а Србију поставила на 10.место у екипном пласману. Оно што радује и храбри Стручни тим (Ракић, Куруца и Анђелковић) јесте бољи успех него ли на прошлом Европском шампионату, али и јединство националног тима. - завршио је Небојша Анђелковић, један од тренера Техничке репрезентације Србије.

 


#   Наисус КБС   теквондо   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   Љубиша Ракић   Европско првенство   Хала спортова   Стручни тим
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима