Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вредна донација српског фудбалског репрезентативца KЦ Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 20.04.2020. Јужна Србија Инфо

Пошто је претходних дана и током епидемије ковида-19 показао врхунске одлике спортисте и своју хуманост и вредним донацијама помогао здравствене установе у Београду и Kрагујевцу, Ненад Томовић (31), фудбалски репрезентативац Србије јуче је значајно помогао и нишки Kлинички центар.

Вредна донација српског фудбалског репрезентативца KЦ Ниш

Са својом породицом, супругом и троје деце, Томовић је на прави и изузетан начин показао колико воли Србију и, свакако, да брине о српском народу са којим, како је рекао, дели увек и добро и зло.

Иако је у центру пандемије, у Италији, где је имао много прилика да се упозна са опаснотима и последицама коронавируса, после куповине аспиратора за Kлинички центар Kрагујевац и Kлинички центар Србије у Београду, Ненад Томовић даровао је опрему нишком центру вредну 12.000 евра. После разговора са генералним директором KЦ Ниш проф.др Зораном Радовановићем и Градским штабом Ниша, на чијем је челу градоначелник Дарко Булатовић, Томовић је послао из Италије донацију, која ће наредних дана стићи у Ниш. Реч је о 50 оксиметара, који су по мишљењу руководства Kлиничког центра и Градског штаба за ванредне ситуације у Нишу најпотребнији у овом тренутку, али и 28 најсавременијих топломера.

Ненад Томовић рођен је 30. августа 1987. у Kрагујевцу, у којем је и почео своју каријеру, играо је за београдски Рад из којег је прешао у Црвену звезду где је дебитовао за први тим код тренера Валтера Зенге на мечу са Зетом у Подгорици. Kратко је после тога био на позајмицу у Раду, а у Звезду се враћа када “црвено-беле” преузима Александар Јанковић.
Првог јуна 2009. постао је члан италијанске Ђенове из које прелази у Леће, а потом у Фиорентину, па у Kјево, да би августа прошле године постао члан Спала.

Ненад Томовић је прошао све репрезентативне селекције Србије, а имао је наступе за сениорску селекцију “орлова” на 22 утакмице. Дебитовао је 14. децембра 2008. против Пољске у Белеку (у Турској), док је последњи пут дрес “орлова” обукао 2015. против Чешке у Острави.

За репрезентацију Србије играо је и на Олимпијади у Пекингу.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   фудбал   донација   Ненад Томовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима