Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vredna donacija srpskog fudbalskog reprezentativca KC Niš

rssBookmark and Share

Niš 20.04.2020. Južna Srbija Info

Pošto je prethodnih dana i tokom epidemije kovida-19 pokazao vrhunske odlike sportiste i svoju humanost i vrednim donacijama pomogao zdravstvene ustanove u Beogradu i Kragujevcu, Nenad Tomović (31), fudbalski reprezentativac Srbije juče je značajno pomogao i niški Klinički centar.

Vredna donacija srpskog fudbalskog reprezentativca KC Niš

Sa svojom porodicom, suprugom i troje dece, Tomović je na pravi i izuzetan način pokazao koliko voli Srbiju i, svakako, da brine o srpskom narodu sa kojim, kako je rekao, deli uvek i dobro i zlo.

Iako je u centru pandemije, u Italiji, gde je imao mnogo prilika da se upozna sa opasnotima i posledicama koronavirusa, posle kupovine aspiratora za Klinički centar Kragujevac i Klinički centar Srbije u Beogradu, Nenad Tomović darovao je opremu niškom centru vrednu 12.000 evra. Posle razgovora sa generalnim direktorom KC Niš prof.dr Zoranom Radovanovićem i Gradskim štabom Niša, na čijem je čelu gradonačelnik Darko Bulatović, Tomović je poslao iz Italije donaciju, koja će narednih dana stići u Niš. Reč je o 50 oksimetara, koji su po mišljenju rukovodstva Kliničkog centra i Gradskog štaba za vanredne situacije u Nišu najpotrebniji u ovom trenutku, ali i 28 najsavremenijih toplomera.

Nenad Tomović rođen je 30. avgusta 1987. u Kragujevcu, u kojem je i počeo svoju karijeru, igrao je za beogradski Rad iz kojeg je prešao u Crvenu zvezdu gde je debitovao za prvi tim kod trenera Valtera Zenge na meču sa Zetom u Podgorici. Kratko je posle toga bio na pozajmicu u Radu, a u Zvezdu se vraća kada “crveno-bele” preuzima Aleksandar Janković.
Prvog juna 2009. postao je član italijanske Đenove iz koje prelazi u Leće, a potom u Fiorentinu, pa u Kjevo, da bi avgusta prošle godine postao član Spala.

Nenad Tomović je prošao sve reprezentativne selekcije Srbije, a imao je nastupe za seniorsku selekciju “orlova” na 22 utakmice. Debitovao je 14. decembra 2008. protiv Poljske u Beleku (u Turskoj), dok je poslednji put dres “orlova” obukao 2015. protiv Češke u Ostravi.

Za reprezentaciju Srbije igrao je i na Olimpijadi u Pekingu.


#   Niš   Klinički centar Niš   fudbal   donacija   Nenad Tomović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima