Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Звезда "испалила" Раднички: Узалуд чекајући нападача, Илић не мора да дође

rssBookmark and Share

Ниш 17.01.2017. Спортски Жирнал, Моцарт, Новости

Очекујемо да се испоштује уговор и да се Стефан Илић убрзо прикључи припремама нашег клуба за наставак првенства. Уговор је правно обавезујући за обе стране.

Звезда "испалила" Раднички: Узалуд чекајући нападача, Илић не мора да дође

Радничком обештећење од 300.000 евра у две рате. И Стефан Илић. Сазнали смо то баш из нишког суперлигаша. Али тек касније смо сви заједно сазнали - или боље рећи схватили - важност члана 6 у уговору у вези са продајом Милана Павкова Црвеној звезди. Њиме је, наиме, предвиђена и опција да Илић одбије селидбу на Чаир.

Према Звездином тумачењу - условни договор. Илићево одбијање да се пресели у Ниш никако не може да утиће на долазак Милана Павкова у Београд. Тако кажу у Љутице Богдана. У Радничком имају другачије виђење целе ситуације.

"Уговор је правно обавезујући за обе стране... Указао бих на то да Црвена звезда не би могла да потпише уговор са Радничким, ако се пре тога није разговарало са Стефаном Илићем и добила његова сагласност", навео је директор Радничког Раде Баста у мејлу послатом Спортском журналу и подвукао да Илића очекују ускоро на Чаиру.

Председник Ивица Тончев још је изричитији у изјави за Вечерње новости.

"Раднички је продао Павкова за 300.000 евра уиз 30 одсто од наредног трансфера, а добио је и права на Стефана Илића. Како је наш највећи клуб могао да нам прода играча ако није с њим разговарано и ако није добијена његова сагласност? Ми смо испоштовали све тачке уговора, што очекујемо и од велике Црвене звезде, нашег братског клуба. Спрени смо свим средствима да се боримо за наша права", истиче Тончев.

Члан шест:

"Уговорне стране су сагласне да се играч ФК Црвена звезда, Стефан Илић, и ФК Раднички договоре о преласку играча у ФК Раднички, ФК Црвена звезда неће захтевати накнаду за трансфер.

Евентуални трансфер играча Илић Стефана у ФК Раднички под условима наведеним у ставу 1 овог члана важи искључиво у случају реализације трансфера играча Павков Милана у ФК Црвена звезда и уколико је играч Стефан Илић сагласан са трансфером у ФК Раднички".

Строго правно гледајући, чини се да су Нишлије требало мало пажљивије да читају оно што су потписивали.


#   Ниш   Ивица Тончев   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Ана Илић   Вечерње новости   Црвена Звезда   Милан Павков   Стефан Илић   Раде Баста
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима