Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

11. "Белмужијада" у Сврљигу

rssBookmark and Share

Сврљиг 06.08.2016. Јужна Србија Инфо, Општина Сврљиг

Синоћ је званично почела једанаеста привредно-туристичка и кутлурна манифестација ‚‚Белмужијада“. Манифестацију је свечано отворио министар правде Никола Селаковић.

Општина Сврљиг
Општина Сврљиг

"Све вас поздрављам у име Владе Републике Србије и нашег председника Владе Александра Вучића. Југ и исток Србије имају апсолутни приоритет у даљој политици Владе Републике Србије и то је оно што ћете у наредним годинама и у оваквим местима све више и осећати. Завршавају се коридори међународних ауто-путева, тамо докле је дошао ауто-пут и у појасу около њега, као што је овде са Сврљигом, могу да се доведу инвеститори који запошљавају људе, који дижу Србију на ноге, Србију коју људи почињу много више да поштују, уважавају и цене. А када дође и пут, онда са тог пута треба мало и скренути и доћи у овај дивни Сврљиг који ће постати једна тачка на путу од нишког аеродрома до Старе Планине, где ће онај који дође као туриста моћи да се одмори, да проба ваше сврљишко јагње, да проба овај дивни белмуж и да пожели овде да се врати", рекао је Селаковић приликом отварања 11. ‚‚Белмужијаде".

Иначе, првог дана ‚‚Белмужијаде“ биране су најлепше мале пастирице, одржано је прво полуфинале у справљању белмужа, одржани су концерти Јасне Кочијашевић, Драгослава Михајловића Канаринца и групе Медени месец.

У оквиру ‚‚Белмужијаде“ одржан је и десети ‚‚Сабор гајдаша балканских земаља“.

Коментара: 0


#   Сврљиг   Милија Милетић   ауто-пут   Никола Селаковић   Белмужијада   Јелена Трифуновић   гастро туризам
@selakovicnikola @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима