Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

11. "Belmužijada" u Svrljigu

rssBookmark and Share

Svrljig 06.08.2016. Južna Srbija Info, Opština Svrljig

Sinoć je zvanično počela jedanaesta privredno-turistička i kutlurna manifestacija ‚‚Belmužijada“. Manifestaciju je svečano otvorio ministar pravde Nikola Selaković.

Opština Svrljig
Opština Svrljig

"Sve vas pozdravljam u ime Vlade Republike Srbije i našeg predsednika Vlade Aleksandra Vučića. Jug i istok Srbije imaju apsolutni prioritet u daljoj politici Vlade Republike Srbije i to je ono što ćete u narednim godinama i u ovakvim mestima sve više i osećati. Završavaju se koridori međunarodnih auto-puteva, tamo dokle je došao auto-put i u pojasu okolo njega, kao što je ovde sa Svrljigom, mogu da se dovedu investitori koji zapošljavaju ljude, koji dižu Srbiju na noge, Srbiju koju ljudi počinju mnogo više da poštuju, uvažavaju i cene. A kada dođe i put, onda sa tog puta treba malo i skrenuti i doći u ovaj divni Svrljig koji će postati jedna tačka na putu od niškog aerodroma do Stare Planine, gde će onaj koji dođe kao turista moći da se odmori, da proba vaše svrljiško jagnje, da proba ovaj divni belmuž i da poželi ovde da se vrati", rekao je Selaković prilikom otvaranja 11. ‚‚Belmužijade".

Inače, prvog dana ‚‚Belmužijade“ birane su najlepše male pastirice, održano je prvo polufinale u spravljanju belmuža, održani su koncerti Jasne Kočijašević, Dragoslava Mihajlovića Kanarinca i grupe Medeni mesec.

U okviru ‚‚Belmužijade“ održan je i deseti ‚‚Sabor gajdaša balkanskih zemalja“.

Komentara: 0


#   Svrljig   Milija Miletić   auto-put   Nikola Selaković   Belmužijada   Jelena Trifunović   gastro turizam
@selakovicnikola @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}