Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

1200 волонтера чистило Сокобању

rssBookmark and Share

Сокобања 09.06.2012. СР

У општини Сокобања чистило се данас на укупно 31 локациј, 10 у самом центру и 21 у месним заједницама. У акцији учествује око 1200 волонтера. Акцији су се прикључили основна и средња школа, општина Сокобања, Шумска управа, Јавна предузећа, Рудник мрког угља Соко, Планинарско друштво, НВО Зелено срце.

1200 волонтера чистило Сокобању

-У 2008.години лоцирали смо укупно 69  дивљих депонија, које смо врло брзо очистили уз помоћ Министарства и нашег комуналног предузећа. Депоније које данас настају много су мањег обима и врло брзо их чистимо. Ове године има много мање смећа због организованог одношења отпада и постављања контејнера. Едукација представља први следећи и велики корак у заштити животне средине, на којој морамо сви заједно да радимо док год свако од нас не схвати значај и важност  улоге појединца у заштити животне средине.

Сокобања јесте зелено срце Србије и природа представља наш највећи ресурс, зато очување и унапређење животне средине схватам као своју највећу обавезу – Изјавио је за портал ''Јужна Србија''  Дејан Николић, народни посланик из Сокобање.


#   Сокобања   Јужна Србија регион   волонтери
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима