Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ближи се време зимовања. Ево како најлакше да стигнете до планина Јужне Србије

Bookmark and Share

Стара планина 28.11.2018. Никола Стојановић

Зимовање је прилика за сјајан одмор и рекреацију на снежном покривачу, било у нашој земљи или иностранству. Децембар, јануар или фебруар – месеци су када је највећи број туриста на планинама, проводи одморе на скијању, санкању, клизању или другим активностима у планинским пределима.

зимовање
зимовање

Зимовање је прилика за сјајан одмор и рекреацију на снежном покривачу, било у нашој земљи или иностранству. Децембар, јануар или фебруар – месеци су када је највећи број туриста на планинама, проводи одморе на скијању, санкању, клизању или другим активностима у планинским пределима.

Удишући чист и свеж планински ваздух, рекреацијом и релаксацијом, све је већи број људи који зимовање проводе на планинама Јужне Србије. Бројна су богатства венаца на југу наше земље: Сува, Стара планина, Копаоник, Радан, Шар планина и друге. Проходност и могућности за одлазак брзим, јефтиним и поузданим превозом данас су многоструке.

Комби превоз до Копаоника

Једна од наших најпопуларнијих дестинација за зимовање је планина Копаоник, на којој се организују бројни зимски спортови, активности и занимације за најмлађе, а разноврсна је и понуда хотелског смештаја, кафића, ресторана и другог планираног програма. Пронаћи превоз до Копаоника је једноставно: на располагању су бројни аутобуси, такси и комби превози. Много различитих превозника организује одлазак на ову планину и повратак у удобном комби превозу. Разликују се минибус и комби возила, која имају знатно мањи капацитет од аутобуса, чиме се ограничава број путника.

Одликује их велика безбедност, удобност и честе линије, са прилагодљивим временом поласка. Поласци се организују из Београда у највећој мери, ал и из других градова. Цена карте зависи од тога да ли се одлучите за један или повратни правац, па је тако између 2.000 и 4.000 динара у просеку, што и није велики издатак за сигурну вожњу савременим, удобним возилима.

Аутобуске линије до Старе планине

Поред огранизованих комби линија које се јављају и до Старе планине, још чешће ћете пронаћи аутобус који иде ка овој нашој планини. Различите су агенције које организују превоз, у зависности од аранжмана зимовања. Тако, избором да на зимовање одете на Стару планину, можете узети новогодишњи ли други празнични аранжман, у коме у цену улази и повратна аутобуска карта, смештај и оброци.

Тада се најчешће туристи одлучују за аутобуски превоз, јер имају све плаћено на једном месту. Капацитети аутобуса иду данас и до 80 места, с тим што је потребно да за свако путовање, па и на Стару планину постоји минималан број заинтересованих путника, како би се превоз организовао. Зато, постоји могућност да поласци буду ређи у односу на комби превоз, јер се места у комбијима брже попуне. 

Превози до Суве планине

Сува планина, смештена на југу, данас је све атрактивнија за зимске чаролије свих генерација. Обухвата Ниш, Бабушницу, Белу Паланку и Гаџин Хан, па тако се простире дужином више од 45, а ширином неких 10 километара. На овој пространој планинској области, у зависности у које место идете и где желите бити смештени, варирају различите могућности за превоз путника. Уколико немате могућност да идете сопственим аутом, такси службе су врло скупе за удаљеније градове.

Нишка Бања, као део планине најближа је Нишу, али су бројне и аутобуске линије које су добро повезане са свим градовима. Исто важи и за друга места, која су најједноставније повезана са овим градом. Организују се и комби превози од других градова. Међутим, од Београда су то најчешће аутобуси са већим бројем места, јер је ова линија ка југу веома атрактивна, прометна и брзо се попуне места, посебно у периоду зимовања. 

Зимска чаролија најбоље се оствари на зимовању. Места правог одмора, рекреације и незаборавних игара на снегу јесу наше планине на југу земље. Како бисте што пре то доживели, пронађите жељени вид превоза и сигурно је да постоји расположиви и датум и сатница поласка из вашег места, без обзира да ли је у питању комби, мини бус или аутобус као вид превоза.

Коментара: 0


#   Стара планина   Нишка Бања   Гаџин Хан   Копаоник   скијање   Сува планина   Шар планина   зимовање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима