Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић: "Медијану" треба отварити до краја године

rssBookmark and Share

Ниш 27.06.2021. Јужна Србија Инфо

Ана Брнабић се интересовала шта је још потребно да би археолошко налазиште било отворено за посетиоце већ ове године изражавајући велики значај Медијане која Србију сврстава на светску мапу културног и историјског наслеђа.

Брнабић: "Медијану" треба отварити до краја године

Уложићемо потребан новац који је потребан да Медијана буде отворена за посетиоце, рекла је она изражавајући задовољство уверивши се да се истраживања на том археолошком локалитету настављају.

Ниш и Нишку Бању посетила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић са министарком трговине, туризма и телекомуникација Татјаном Матић и градоначелницом Ниша Драганом Сотировски и са руководством Нишке Бање разговарале су о реализованим, започетим и новим пројектима у тој градској општини и српској бањи.

Држава је већ дала 15 милиона динара за обнову централног парка у Нишкој Бањи и наставиће са улагањем како би био завршен комплекс „Кулиште“ вредан 40 милиона динара, рекла је Ана Брнабић.

Оценивши да се бањски туризам буди у Србији, она је рекла да у Нишкој Бањи мора бити обновљено Старо купатило које има и културну и споменичку вредност.

Драгана Сотировски је са руководством Нишке Бање упознала председницу Владе Србије са пројектом изградње аква парка који ће бити изграђен из сопствених градских средства, са отварањем ботаничке баште и потребом повезивања Нишке Бање са аутопутем код Малчанске петље на чему се ради.
Градоначелница Ниша је посебно указала на погодност терена у близини Нишке Бање за екстремне спортове, о интересовању страних гостију и са стањем смештајних капацитета у бањи.

Татјана Матић је изразила оптимизам у погледу броја посета у Нишкој Бањи и Нишу која би могла ове године да достигне рекорд из 2019. године.

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   Драгана Сотировски   Ана Брнабић   Медијана налазиште
#GradonacelnicaN @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима