Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Џез фестивал Нишвил покреће и промовише туризам целог краја

rssBookmark and Share

Ниш 13.08.2016. rs.n1info.com

Музички фестивал Нишвил је озбиљан бренд и мотор развоја туризма у овом делу Србије будући да све више страних туриста долази у посету, оценио је Урош Парлић, директор Туристичке организације Ниша.

Фото: rs.n1info.com
Фото: rs.n1info.com

“Нишвил је оно чиме се ми промовишемо. Повећава туристичку потрошњу а као секундарне добити су свакако повећање нивоа пружених услуга и запошљавање у граду”, изјавио је он гостујући у Новом дану.

Према његовим речима, приметан је тренд раста страних туриста који долазе у Ниш у последњих пар година.

“У овом тренутку је 2.500 странаца у Нишу а око Нишила се окреће око100.000 људи”, каже Парлић додајући да Туристичка организација ради посебне промоције за овај фестивал у Бугарској а ових дана иде промоција и у Гучи.

“Неки мисле да је публика различита али ја мислим да није, штета што су у истом термину”, каже он говорећи о Сабору трубача у Гучи.

Истиче да је грешка организатора што се у исто време одржавају Гуча, Нишвил и Зајечарска гитаријата и изражава наду да ће ново Министарство културе, које је покровитељ догађаја, то мало организовати. “Гледаћемо и да се организатори нађу и направе договор у интересу свих”, наглашава Парлић.

Директор нишке Туристичке организације наводи и да је све више Британаца који долазе на фестивал, након што је угледни лист Гардијан Нишвил ставио на листу најбољих европских фестивала.

Он истиче и да, поред вечерњег програма, Ниш има још доста садржаја које може да понуди туристима јер има необично историјско наслеђе.

Могу да посете Медијану, тврђава је атракција која је интересантна свима, имамо историсјке споменике из ратова, имамо Нишку бању која је дуго била у запећку због приватизације али због повећања броја туриста дошло је до интересовања инвеститора и продаје скоро свих хотела у Бањи који ће ускоро прорадити, каже он.

“Нишки шарм је нешто што је људима посебно симпатично”, закључује он.

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   Нишвил   манифестација   Туристичка организација   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   историјско наслеђе
@nisville @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима