Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки Сајам туризма оправдао постојање и ушао у зрелу фазу!

rssBookmark and Share

Ниш 01.04.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Нишки "Сајам туризма и активног одмора" ушао је у своју зрелу фазу, што је показао не само рекордан број овогодишњих излагача, већ и разноликост у понуди дестинација, како домаћих тако и страних, од севера до крајњег југа региона, изјавио је задовољно директор ТОН-а Урош Парлић.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Сајамске капије нишке хале "Чаир" затворене су јуче у 17 сати, а одговорни за одржавање Сајма, Туристичка организација Ниш и њен менанџмент већ сумирају резултате.

"Овогодишњи Сајам туризма и активног одмора у Нишу, покрио је буквално све, од севера до крајњег југа региона, како са домаћим, тако и иностраним познатим дестинацијама. Од Војне установе "Моровићи" у Војводини, до дестинација у Републици Српској, бањских и здравствено-рехабилитационих центара у нашој земљи, Старе планине, суседне Бугарске, Грчке са чак осам дестинација и наравно Црне Горе, нашег дугогодишњег, доброг партнера.

Посебно смо задовољни организацијом и квалитетом презентације "Укуса и мириса" (Фood Court), што и јесте био посебан део овогодишњег Сајма, на који смо ставили акценат, као и на презентацију активног одмора.

Изложба и продаја сувенира домаће радиности, чине Сајам комплетним.

Одржана је и конференција о рецептивном туризму Привредне коморе Србије, док је ЈУТА (YUTA) окупила своје члаице.

Туристичка организације Србије је као и прошле године активно учествовала на нашој манифестацији од које имамо подршку. И за крај морамо да издвојимо став Министарства трговине, туризма и телекомуникација, које је препознало значај и квалитет нишког Сајма туризма, подвлачи Парлић, који се уједно захвалио свима који су помогли да Сајам буде овако успешан.

Посетиоцима Сајма, посебно су биле интерсантне промоције "Укуса и мириса" локалних кухиња. 

Једана од таквих је и промоција локалних специјалитета, јела и пића грчке регије Волви, са којом је начелница Нишавског округа Драгана Стотировски у сарадњи са ТОН-ом, остварила одличне контакте, а у припреми су даље акције и сарадња и свим областима.

И на крају, сви су сагласни, рекордан број излагача, посетилаца, остварених пословних контаката, продатих сајамских аранжмана са специјалним попустима, потврђују зрелу, прву годину "пунолетства" (19) Сајма туризма и активног одмора у Нишу.

 

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   Стара планина   Драгана Сотировски   Грчка   Бугарска   Туристичка организација   Црна Гора   Привредна комора   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   Сајам туризма   Сајам туризма и активног одмора   Туристичка организација Србије   Волви (Грчка)
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима