Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški Sajam turizma opravdao postojanje i ušao u zrelu fazu!

rssBookmark and Share

Niš 01.04.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Niški "Sajam turizma i aktivnog odmora" ušao je u svoju zrelu fazu, što je pokazao ne samo rekordan broj ovogodišnjih izlagača, već i raznolikost u ponudi destinacija, kako domaćih tako i stranih, od severa do krajnjeg juga regiona, izjavio je zadovoljno direktor TON-a Uroš Parlić.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Sajamske kapije niške hale "Čair" zatvorene su juče u 17 sati, a odgovorni za održavanje Sajma, Turistička organizacija Niš i njen menandžment već sumiraju rezultate.

"Ovogodišnji Sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu, pokrio je bukvalno sve, od severa do krajnjeg juga regiona, kako sa domaćim, tako i inostranim poznatim destinacijama. Od Vojne ustanove "Morovići" u Vojvodini, do destinacija u Republici Srpskoj, banjskih i zdravstveno-rehabilitacionih centara u našoj zemlji, Stare planine, susedne Bugarske, Grčke sa čak osam destinacija i naravno Crne Gore, našeg dugogodišnjeg, dobrog partnera.

Posebno smo zadovoljni organizacijom i kvalitetom prezentacije "Ukusa i mirisa" (Food Court), što i jeste bio poseban deo ovogodišnjeg Sajma, na koji smo stavili akcenat, kao i na prezentaciju aktivnog odmora.

Izložba i prodaja suvenira domaće radinosti, čine Sajam kompletnim.

Održana je i konferencija o receptivnom turizmu Privredne komore Srbije, dok je JUTA (YUTA) okupila svoje člaice.

Turistička organizacije Srbije je kao i prošle godine aktivno učestvovala na našoj manifestaciji od koje imamo podršku. I za kraj moramo da izdvojimo stav Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je prepoznalo značaj i kvalitet niškog Sajma turizma, podvlači Parlić, koji se ujedno zahvalio svima koji su pomogli da Sajam bude ovako uspešan.

Posetiocima Sajma, posebno su bile intersantne promocije "Ukusa i mirisa" lokalnih kuhinja. 

Jedana od takvih je i promocija lokalnih specijaliteta, jela i pića grčke regije Volvi, sa kojom je načelnica Nišavskog okruga Dragana Stotirovski u saradnji sa TON-om, ostvarila odlične kontakte, a u pripremi su dalje akcije i saradnja i svim oblastima.

I na kraju, svi su saglasni, rekordan broj izlagača, posetilaca, ostvarenih poslovnih kontakata, prodatih sajamskih aranžmana sa specijalnim popustima, potvrđuju zrelu, prvu godinu "punoletstva" (19) Sajma turizma i aktivnog odmora u Nišu.

 


#   Niš   turizam   Stara planina   Dragana Sotirovski   Grčka   Bugarska   Turistička organizacija   Crna Gora   Privredna komora   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   Sajam turizma   Sajam turizma i aktivnog odmora   Turistička organizacija Srbije   Volvi (Grčka)
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima