Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ресторан "Kalamatianos" у коме можете да уживате у јелима припремљеним по рецептима са Хиландара

Bookmark and Share

06.08.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

На пар километара од центра Ставроса према Олимпијади, на самој обали мора, налази се ексклузивни рибљи ресторан-таверна "Kalamatianos" (Καλαματιανός), са дугом породичном традицијом.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Ово је породични ресторан, и од једне типичне грчке таверне, успели смо "корак по корак" да проширимо посао, променимо изглед и стил самог објекта и освојимо новим укусима, срца данашњих гостију", рекао је ексклузивно за портал Јужна Србија Инфо, власник таверне Zacharopoulos Panagiotis.

Пространа, светла тераса ресторана дизајнирана у претежно белој боји, на којој вас стално освежава поветарац са мора, пружа удобност и осећај да сте далеко од реалног "живота".

Божанствена, укусна храна, која се претежно сасатоји од рибљих специјалитета, задовољиће и највише стандарде правих гурмана.

"Шеф" или главни кувар, Christos Gremos (Χρήστος Γκρέμος), пажљиво примењује своје искуство и комбинује традицију са новим изазовима у кулинарству.

Оно што је за нас из Србије било посебно занимљиво, јесу јела припремљена по оригиналним рецептима са Свете горе и манастира Хиландар, јер "Kalamatianos" је један од ретких ресторана на свету који има дозволу да у својој кухињи припрема специјалитете, дуго скриване од очију шире јавности.

"Ми смо посебно поносни на ту чињеницу и спремни смо да уз дозволу браће са Свете горе и Хиландара, прикажемо јела припремљена по строго чуваним рецептима и у Србији", надам се да ће то бити ускоро, истиче Панос.

Ресторану не треба давати оцену квалитета, јер превазилази све уобичајене стандарде, остаје само порука аутора текста, "Ако сте у близини Ставроса или Олипијаде, обавезно посетите "Kalamatianos" ресторан"!

Панос нас је испратио обећањем, "Видимо се ускоро у Нишу"...

 

Више информација на: https://kalamatianos.restaurant/restaurant/

 

Коментара: 0


#   Јужна Србија Инфо   Хиландар   риба   гастро туризам   Волви (Грчка)   Ставрос (Грчка)   Ресторан "Kalamatianos"
@juznasrbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима