Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Распродаја хотела у Грчкој: Породични 150 хиљада, пола милиона на Санторинију

Bookmark and Share

28.08.2020. магазин новости

У Грчкој је, после пролећног, почео нови талас распродаје хотела, али по нижим ценама. Породични хотели се продају по цени од 150.000 евра, колико кошта стан у центру Београда

Распродаја хотела у Грчкој: Породични 150 хиљада, пола милиона на Санторинију

Хотели на чувеном Санторинију могу да се купе за 420.000 евра, што је до недавно било незамисливо.

Од десет грчких хотела тренутно су, у просеку, отворена три. Овоме је „кумовала“ одлука грчких власти да селективно отвори границе, а оним хотелијерима који су остали закључани дали су новац „по соби“ од 800 до 1.500 евра, у зависнсти од броја звездица.

Тренутно је у Грчкој почео други талас распродаје хотела, после пролећног. Велики број тада понуђених хотела и сада се нуди, али су цене ниже.

Тако сада купци могу да бирају породичне хотеле већ од 150.000 евра, колико кошта стан у центру Београда. За толико се, рецимо, продаје хотел у Неа Врасни близу мора са четири собе и великим апартманом.

За 300.000 евра може да се бира и хотел и место. За тај новац се продаје велики број објеката на Халкидикију, Крфу, Лезобосу, па и Пелепонезу, почевши од монденског Нафлија, док су у мањим местима око Спарте објекти по 200.000 евра. Хотели се на Евији продају буквално будзашто, јер када се цена у Едипсосу подели са бројем соба испада да свака (има терасу и поглед на море) кошта 10.000 евра!

Купац са пола милиона евра је „прави краљ” и може да размишља, чак, и о Санторинију. На овом острву, где летују богаташи, може да се пазари хотел 40 метара удаљен од плаже за 420.000 евра. Занимљиво је да се и у самој Оји, где се наплаћује и залазак сунца, луксузан хотел са апартманима у традиционалној градњи продаје за 800.000 евра. Ова цена је незамислива, јер се хотел налази на каскади, са базеном који има поглед на море и до ове године је ноћење наплаћивао 400 евра, а радио је 220 дана годишње и био попуњен 95 одсто!

Зашто грчки хотелијери продају објекте? Најбољи одговор може да пружи Британац Бенџамин Вили Блек који је 2016. године купио хотел на Криту који има 26 соба. Он је од грчке државе узео 800 евра по соби, запослене послао кући и закључао објекат.

„Нисам отворио хотел јер су туристи који долазе у Грчку незадовољни овогодишњом услугом која је пуна хигијенских ограничења, нема ноћног провода, а острво је пуно празних кафића и радњи, па ноћу свуда влада мрак и то не личи на Крит који очекују“, рекао је Бенџамин за „Greek Reporter“.

Коментара: 0


#   инвестиције   Грчка   хотел   распродаја
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима