Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Интернационални омладински камп на Бованском језеру

rssBookmark and Share

Алексинац 28.07.2012. Аutor : M.Mitić |

На Бованском језеру ће од сутра до 3. августа бити одржан трећи Интернационални омладински камп „Бован 2012″, најављено је из општине Алексинац.

Интернационални омладински камп на Бованском језеру

Очекује се уцешће више од 50 младих из Данске, Грчке, Словеније, Македоније, Бугарске, Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије.

Учесници су старости између 18 и 30 година – активни чланови и волонтери омладинских удружења, неформалних група, невладиних организација у својим локалним срединама који су спремни да уче и стичу нова знања, вештине и способности.

Главни циљеви кампа се односе на склапање нових пријатељстава и сарадње између различитих организација и удружења, упознавање и уживање у природним и културним лепотама општине Алексинац и околине.

Циљ је и развијање сазнања и вештина усмерених на очување природе, иновативни приступ у развоју предузетништва кроз тимски рад, стицање нових знања и вештина у различитим спортским активностима, развој демократске културе толеранције и разумевања између различитих култура и народа.

Поред главних активности капма основни циљ је међународна промоција Бованског језера као изванредног туристичког потенцијала, што је од велике важности како за општину Алексинац, тако и за цео регион

Камп организују Канцеларија за младе општине Алексинац и Канцеларија за локални економски развој општине Алексинац у партнерству са Одредом извиђача „Шуматовац“ и Црвеним крстом Алексинац уз подршку партнера из Данске.

Коментара: 0


#   Алексинац   млади   Бованско језеро   волонтери   Канцеларија за младе   Канцеларија за локални економски развој
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима