Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија изабрана за „Изузетну дестинацију Европе“ у Србији

rssBookmark and Share

Куршумлија 04.10.2019. Вечерње Новости, Танјуг

Општина Куршумлија је победник овогодишњег националног конкурса за избор „Изузетне дестинације Европе“ у Србији (ЕДЕН), док су Пећинци и Крушевац изабрани за пратеће дестинације. Проглашење добитника признања одржано је 27. септембра на свечаној церемонији у Скупштини града Београда, на Светски дан туризма.

Фото: Општина Куршумлија
Фото: Општина Куршумлија

Расим Љајић, министар туризма, презадовољан је резултатима ове привредне гране, а нарочито новим смештајем и бројем од 400 хотела.

Сваки десети запослени човек на свету ради у туризму што значи да је ово једна од најисплативијих грана привреде у свакој држави па и Србији, речено је у Скупштини града на прослави Светског дана туризма.

Ове године је светска тема прославе „Туризам и послови“, јер је у сектору услуга посао нашло 60 одсто жена и велики број становника руралних крајева. Титулу „Изузетне дестинације Србије“ ове године понела је Куршумлија у којој раде две најсупешније бање, Пролом и Луковска, и у којој се налази Ђавоља варош.

"Прошле године је у Србији остварено 9,3 милиона ноћења од чега чак 2,5 у бањама", рекла је додељујући награду, Марија Лабовић, директорка ТОС-а.

Коментара: 0


#   Куршумлија   Луковска Бања   Пролом Бања   туризам   Ђавоља Варош   Туристичка организација Србије   Изузетна дестинација
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима