Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija izabrana za „Izuzetnu destinaciju Evrope“ u Srbiji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 04.10.2019. Večernje Novosti, Tanjug

Opština Kuršumlija je pobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji (EDEN), dok su Pećinci i Kruševac izabrani za prateće destinacije. Proglašenje dobitnika priznanja održano je 27. septembra na svečanoj ceremoniji u Skupštini grada Beograda, na Svetski dan turizma.

Foto: Opština Kuršumlija
Foto: Opština Kuršumlija

Rasim Ljajić, ministar turizma, prezadovoljan je rezultatima ove privredne grane, a naročito novim smeštajem i brojem od 400 hotela.

Svaki deseti zaposleni čovek na svetu radi u turizmu što znači da je ovo jedna od najisplativijih grana privrede u svakoj državi pa i Srbiji, rečeno je u Skupštini grada na proslavi Svetskog dana turizma.

Ove godine je svetska tema proslave „Turizam i poslovi“, jer je u sektoru usluga posao našlo 60 odsto žena i veliki broj stanovnika ruralnih krajeva. Titulu „Izuzetne destinacije Srbije“ ove godine ponela je Kuršumlija u kojoj rade dve najsupešnije banje, Prolom i Lukovska, i u kojoj se nalazi Đavolja varoš.

"Prošle godine je u Srbiji ostvareno 9,3 miliona noćenja od čega čak 2,5 u banjama", rekla je dodeljujući nagradu, Marija Labović, direktorka TOS-a.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Lukovska Banja   Prolom Banja   turizam   Đavolja Varoš   Turistička organizacija Srbije   Izuzetna destinacija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima