Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија постаје једна од централних туристичких дестинација

rssBookmark and Share

Куршумлија 20.04.2022. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изразила је данас очекивање да ће Куршумлија, као град са три бање, постати једна од централних туристичких дестинација у нашој земљи, у којој ће у наредних неколико месеци бити отворено 200 нових радних места.

Куршумлија постаје једна од централних туристичких дестинација

Брнабић је, обилазећи радове на реконструкцији хотела у Куршумлијској Бањи заједно са министарком трговине, туризма и телекомуникација Татјаном Матић, истакла да је Влада успешно радила на приватизацији неких од наших старих бања и туристичких бисера, а један од њих је и поменута бања.

Она је тим поводом исказала захвалност приватном партнеру “Планинка ад”, који је купио хотел у овом месту и започео његову потпуну реконструкцију, јер је био руиниран и без икакве перспективе.

Премијерка је најавила да ће у септембру, када хотел буде отворен, у њему посао наћи још 120 људи, чиме Куршумлија постаје једна од централних туристичких дестинација у Србији са чак три прелепе бање – Куршумлијском, Луковском и Пролом бањом и прелепом Ђавољом вароши.

Цео тај комплекс прелепе природе, али и археолошких налазишта и културних блага Србије заокружујемо путем Радан планине и спајамо Топлички и Јабланички округ, објаснила је Брнабић.

Истовремено, она је саопштила да ће, на иницијативу председника Републике, бити отворена и друга фаза производње СДПР-а, домаће наменске индустрије, у којој ће бити запослено још 80 људи, тако да ће се за само неколико месеци отворити 200 радних места у Куршумлији.

Према њеним речима, са свим оним што имамо у плану и са стратешком саобраћајницом ”ауто-путем мира”', који смо кренули да градимо у децембру прошле године и који ће омогућити туристима да лакшу дођу довде, имаћемо много бољу будућност за читав јужни део Србије.

Премијерка је навела да Влада цео Јабланички округ посматра као целину и да ће развијати све његове делове, а ускоро ће кренути и са другим пројектима.

Наиме, како је навела, подићи ћемо заштитну ограду око археолошког локалитета Царичин град, који се простире на територији Лесковца и Лебана и који је од великог значаја за Србију, али и Европу.

Трудићемо се да је укључимо на Унескову листу заштићених подручја, а изградићемо и визиторски центар, уложићемо много више средстава у Сијаринску бању и гејзире и додатно инвестирати у Ђавољу варош, поручила је Брнабић.


#   Куршумлија   Пролом Бања   туризам   Топлички округ   Куршумлијска Бања   Јабланички округ   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   Министарство туризма   Визиторски центар   Татјана Матић
@Vlada_SR @anabrnabic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима