Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковачке ткаље учеснице „Треће ткачке колоније“ у Стапару крај Сомбора

rssBookmark and Share

Лесковац 19.09.2017. Јужна Србија Инфо

Стапар је од 14. до 18. септембра 2017. године био домаћин „Треће ткачке колоније“. Ћилимарке и чувари традиције дошли су у Стапар из Новог Пазара, Крушевца, Сремских Карловаца, Лесковца, Шапца, Панчева и Неготина.

Лесковачке ткаље учеснице „Треће ткачке колоније“ у Стапару крај Сомбора

Своје умеће показале су и Лесковчанке Јасмина Ђорђевић и Снежана Николић Станковић.

Све ткаље у Стапару су ткале мотиве са стапарског ћилима, а учествовале су и гошће из Кишкунхалаша, града у Мађарској познатог по старој техници израде чипке.

Етно мрежа и град Сомбор, колонију су организовали са намером очувања традиционалног ћилимарства, али и промоције других локалних брендова. Колонији у Стапару присуствовали су представници амбасада Аустралије, САД-а, Израела, као и представници НАЛЕД-а, међународних, државних и покрајинских институција.

Представници амбасада Аустралије, Норвешке, САД-а, Израела и представница УНДП и УН, уручили су поклоне најуспешнијим учесницима ликовног конкурса „Стапарски ћилим и дечија машта“ и то: Анастасији Бојанић, Јовани Цвијић, Јелени Бајчев, Биљани Аперлић и Ивани Бајчев. 

Коментара: 0


#   Лесковац   НАЛЕД   Ана Николић   Сомбор   ткаље   Етно сајам   стари занати   Мина Ђорђевић   Амбасада Аустралије   ткање   разбој   Стапар
@NALED_SERBIA @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима