Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovačke tkalje učesnice „Treće tkačke kolonije“ u Staparu kraj Sombora

rssBookmark and Share

Leskovac 19.09.2017. Južna Srbija Info

Stapar je od 14. do 18. septembra 2017. godine bio domaćin „Treće tkačke kolonije“. Ćilimarke i čuvari tradicije došli su u Stapar iz Novog Pazara, Kruševca, Sremskih Karlovaca, Leskovca, Šapca, Pančeva i Negotina.

Leskovačke tkalje učesnice „Treće tkačke kolonije“ u Staparu kraj Sombora

Svoje umeće pokazale su i Leskovčanke Jasmina Đorđević i Snežana Nikolić Stanković.

Sve tkalje u Staparu su tkale motive sa staparskog ćilima, a učestvovale su i gošće iz Kiškunhalaša, grada u Mađarskoj poznatog po staroj tehnici izrade čipke.

Etno mreža i grad Sombor, koloniju su organizovali sa namerom očuvanja tradicionalnog ćilimarstva, ali i promocije drugih lokalnih brendova. Koloniji u Staparu prisustvovali su predstavnici ambasada Australije, SAD-a, Izraela, kao i predstavnici NALED-a, međunarodnih, državnih i pokrajinskih institucija.

Predstavnici ambasada Australije, Norveške, SAD-a, Izraela i predstavnica UNDP i UN, uručili su poklone najuspešnijim učesnicima likovnog konkursa „Staparski ćilim i dečija mašta“ i to: Anastasiji Bojanić, Jovani Cvijić, Jeleni Bajčev, Biljani Aperlić i Ivani Bajčev. 

Komentara: 0


#   Leskovac   NALED   Ana Nikolić   Sombor   tkalje   Etno sajam   stari zanati   Mina Đorđević   Ambasada Australije   tkanje   razboj   Stapar
@NALED_SERBIA @


 


[ Dodaj komentar ]