Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најуспешнија сезона за Пролом и Луковску бању

rssBookmark and Share

Луковска Бања 29.09.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Летња туристичка сезона се приводи крају и време је за сабирање резултата. Пролом и Луковска бања укупно су забележиле више од 150.000 ноћења, што ову сезону чини најуспешнијом за ове две бање у куршумлијској општини.

Фото: РТС
Фото: РТС

Пролом и Луковска Бања налазе се на мапи популарних туристичких дестинација не само код гостију из Србије, већ и читаве Европе. Овде долазе ради лечења и одмора, а све је више и младих које привлаче атрактивни садржаји.

Борису Демировићу из Инђије се највише допао тобоган који је једва чекао да испроба.

"Ми смо већ пет-шест дана овде и већ се осећам доста лакше. Ипак нам је у Холандији ваздух доста загађен и немамо тај амбијент уопште", изјавио је Златко Тодосић из Холандије.

Петре Мичовски, гост из Велеса каже да је задовољан и условима и персоналом.

"Туристичка сезона у Пролом и Луковској бањи је била најуспешнија до сада. Поред домаћих гостију, који долазе у Пролом бању, ту је све више и странаца. Највише је Македонаца, али традиционално, у Пролом бању долазе и Руси, Французи, Швеђани", каже Марко Гашић, помоћник директора Луковске бање.

У Пролом и Луковској бањи гост је на првом месту. Саграђени су најмодернији спа и велнес центри са лековитим, термоминералним водама, захваљујући којима је Куршумлија овогодишњи добитник награде "ЕДЕН" као изузетна туристичка дестинација у Европи.

"Куршумлија, могу да кажем слободно, је једина општина у Србији која на својој територији има три бање - Пролом, Луковску, Куршумлијску бању, природни феномен Ђавољу варош, богато културно-историјско наслеђе", изјавила је Јасмина Савић, директорка Туристичке организације Куршумлија.

Она је нагласила да и Немањини манастири из 12. века постају све популарнији, како домаћим, тако и страним туристима.

"Управо кроз ове пројекте желимо да помогнемо даљи развој мање развијених дестинација, како би оне имале и бољи квалитет услуге, више капацитета, квалитетније туристичке садржаје, али и отворили нова радна места", рекла је Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

А нових радних места ће бити завршетком новог хотела који се гради у Луковској бањи,чији су капацитети одавно мали за све оне који би овде да бораве.

Коментара: 0


#   Луковска Бања   Пролом Бања   туризам   Летња сезона   бањски туризам
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима