Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од Ниша до Милана за мање од 2 сата

rssBookmark and Share

Ниш 27.06.2019. Никола Стојановић

Милано је град за свакога и карактеришу га спој традиције и моде, културних утврђења и ноћних излазака, али и добре кухиње и чувених пића. Самостална организација путовања је врло изводљиво решење, и штеди новац. 

Milano
Milano

Италија – земља у оквиру које је постојало царство, краљевина и република. Њену историју пише велики број различитих епоха и владавина, остављајући неизбрисив траг и печат у свим сферама живота. Милано, Рим, Напуљ су само неки од чувених градова на светском нивоу, које је пожељно посетитии и оплеменити своја искуства. 


Туристи обично бирају између самосталне организације путовања и туриситчких аранжмана. Сваки од одабира има своје предности, али кључ одличног провода јесте уколико организацију узмете у своје руке и корак по корак испланирате посете баш Милану. 

Организација путовања у Милано: избор смештаја и термина


Да бисте самостално организовали свој пут у Милано, добро је да знатно раније почнете да трагате за одговарајућим смештајем. У зависности од тога колико остајете, то може да буде боље опремљен хотел, мотел, хостел или приватно издавање соба и кућа. Битно је да термине ускладите са више страна: са годишњим одмором, одаберете авио карте за Милано, и проверите слободне термине за факултативне излете и обиласке. Све ово је знатно унапређено и олакшано данас, јер је могуће извршити апсолутно све резервације „онлине“, односно путем интернета. Годишњи одмор обично траје неких максималних двадесетак дана, па је пожељно да уколико баш тада желите да организујете своје путовање у Милано авионом, на време добијете решење за одмор и припремите ваш пасош. 

Организација путовања у Милано: избор авионског превоза

Авио карте за Милано кључна су препорука када се ради о избору превоза до овог чувеног града. Разлога за то је заиста много. Летови до Милана, као и до свих других популарних одредишта су врло чести, па се реализују више пута током дана, од ране зоре до касних поподневних часова. 

Од скоро многе авио компаније продају авио карте Ниш Милано. Летови до Милана из Ниша су доста јефтинији и цена авио карте је око 30 еура у зависности од компаније  са којом летите, док би за авио карте Београд Милано морали да издвојите нешто више новца. Осим цене разликује време путовања. Наиме, лет Београд Милано траје 1 сат и 45мин, док се из ниша путује око 30мин дуже.

 Авионски саобраћај важи за изузетно развијен, безбедан, удобан и квалитетан начин превоза путника са једног места на друго. Имате могућност да носите жељени пртљаг, који мора проћи аеродромску контролу и неопходно је искључиво поступање у складу са законом и правилницима. Авио карте Београд Милано крећу се од неких 150 евра минимум, за стандардне компаније док неки „лоњ цост“ превозници зарачунавају и троструко нижу цену за авио карте Ниш Милано, а разлог је мањи пакет услуга, привлачење већег броја туриста и путника и на тај начин трошковна ефикасност, уз ниске трошкове и велики обим посла.

Разликују се економска класа путовања – где се налази већи број путника, услуга у авиону је у виду брзог оброка и пића. Бизнис класу карактерише висок ниво различитих услуга, па се цена авио карте од Београд до Милана креће и изнад 500 евра. 

Повољније варијанте су уколико се одлучите за повратну карту из Ниша , путовање изван јека туристичке сезоне или избегнете одређене сатнице путовања, које обично буду најтраженије па стварају и вишу цену. 

Организација путовања у Милано: туристичке атрактивности

Милано је град који је богат различитим културним знаменитостима. Мноштво галерија, цркви, музеја, дворана, тргова, шопинг центара и модних, музичких, филмских и других уметничких догађаја обогаћују свакодневни живот у овом италијанском граду. Када самостално одлазите на путовање, савет је да одаберете неколико најважнијих атракција које ћете посетити. Ту се издвајају: улице Монтенаполеоне и Виа Данте, Галерија Виторија Емануела као трговачки центар, опера Миланска скала, споменик Леонардо да Винчи, Капија Мира, црква Санта Марија дела Грације са фреском „Тајна вечера“ и много тога другог. Паркови, баште, ресторани и ноћни провод је такође популаран, а посебно модни догађаји. 


Милано је град за свакога и карактеришу га спој традиције и моде, културних утврђења и ноћних излазака, али и добре кухиње и чувених пића. Самостална организација путовања је врло изводљиво решење, и штеди новац. 

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   саобраћај   Италија   Милано   Тајна вечера   Шопинг центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима