Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od Niša do Milana za manje od 2 sata

rssBookmark and Share

Niš 27.06.2019. Nikola Stojanović

Milano je grad za svakoga i karakterišu ga spoj tradicije i mode, kulturnih utvrđenja i noćnih izlazaka, ali i dobre kuhinje i čuvenih pića. Samostalna organizacija putovanja je vrlo izvodljivo rešenje, i štedi novac. 

Milano
Milano

Italija – zemlja u okviru koje je postojalo carstvo, kraljevina i republika. Njenu istoriju piše veliki broj različitih epoha i vladavina, ostavljajući neizbrisiv trag i pečat u svim sferama života. Milano, Rim, Napulj su samo neki od čuvenih gradova na svetskom nivou, koje je poželjno posetitii i oplemeniti svoja iskustva. 


Turisti obično biraju između samostalne organizacije putovanja i turisitčkih aranžmana. Svaki od odabira ima svoje prednosti, ali ključ odličnog provoda jeste ukoliko organizaciju uzmete u svoje ruke i korak po korak isplanirate posete baš Milanu. 

Organizacija putovanja u Milano: izbor smeštaja i termina


Da biste samostalno organizovali svoj put u Milano, dobro je da znatno ranije počnete da tragate za odgovarajućim smeštajem. U zavisnosti od toga koliko ostajete, to može da bude bolje opremljen hotel, motel, hostel ili privatno izdavanje soba i kuća. Bitno je da termine uskladite sa više strana: sa godišnjim odmorom, odaberete avio karte za Milano, i proverite slobodne termine za fakultativne izlete i obilaske. Sve ovo je znatno unapređeno i olakšano danas, jer je moguće izvršiti apsolutno sve rezervacije „online“, odnosno putem interneta. Godišnji odmor obično traje nekih maksimalnih dvadesetak dana, pa je poželjno da ukoliko baš tada želite da organizujete svoje putovanje u Milano avionom, na vreme dobijete rešenje za odmor i pripremite vaš pasoš. 

Organizacija putovanja u Milano: izbor avionskog prevoza

Avio karte za Milano ključna su preporuka kada se radi o izboru prevoza do ovog čuvenog grada. Razloga za to je zaista mnogo. Letovi do Milana, kao i do svih drugih popularnih odredišta su vrlo česti, pa se realizuju više puta tokom dana, od rane zore do kasnih popodnevnih časova. 

Od skoro mnoge avio kompanije prodaju avio karte Niš Milano. Letovi do Milana iz Niša su dosta jeftiniji i cena avio karte je oko 30 eura u zavisnosti od kompanije  sa kojom letite, dok bi za avio karte Beograd Milano morali da izdvojite nešto više novca. Osim cene razlikuje vreme putovanja. Naime, let Beograd Milano traje 1 sat i 45min, dok se iz niša putuje oko 30min duže.

 Avionski saobraćaj važi za izuzetno razvijen, bezbedan, udoban i kvalitetan način prevoza putnika sa jednog mesta na drugo. Imate mogućnost da nosite željeni prtljag, koji mora proći aerodromsku kontrolu i neophodno je isključivo postupanje u skladu sa zakonom i pravilnicima. Avio karte Beograd Milano kreću se od nekih 150 evra minimum, za standardne kompanije dok neki „lonj cost“ prevoznici zaračunavaju i trostruko nižu cenu za avio karte Niš Milano, a razlog je manji paket usluga, privlačenje većeg broja turista i putnika i na taj način troškovna efikasnost, uz niske troškove i veliki obim posla.

Razlikuju se ekonomska klasa putovanja – gde se nalazi veći broj putnika, usluga u avionu je u vidu brzog obroka i pića. Biznis klasu karakteriše visok nivo različitih usluga, pa se cena avio karte od Beograd do Milana kreće i iznad 500 evra. 

Povoljnije varijante su ukoliko se odlučite za povratnu kartu iz Niša , putovanje izvan jeka turističke sezone ili izbegnete određene satnice putovanja, koje obično budu najtraženije pa stvaraju i višu cenu. 

Organizacija putovanja u Milano: turističke atraktivnosti

Milano je grad koji je bogat različitim kulturnim znamenitostima. Mnoštvo galerija, crkvi, muzeja, dvorana, trgova, šoping centara i modnih, muzičkih, filmskih i drugih umetničkih događaja obogaćuju svakodnevni život u ovom italijanskom gradu. Kada samostalno odlazite na putovanje, savet je da odaberete nekoliko najvažnijih atrakcija koje ćete posetiti. Tu se izdvajaju: ulice Montenapoleone i Via Dante, Galerija Vitorija Emanuela kao trgovački centar, opera Milanska skala, spomenik Leonardo da Vinči, Kapija Mira, crkva Santa Marija dela Gracije sa freskom „Tajna večera“ i mnogo toga drugog. Parkovi, bašte, restorani i noćni provod je takođe popularan, a posebno modni događaji. 


Milano je grad za svakoga i karakterišu ga spoj tradicije i mode, kulturnih utvrđenja i noćnih izlazaka, ali i dobre kuhinje i čuvenih pića. Samostalna organizacija putovanja je vrlo izvodljivo rešenje, i štedi novac. 

Komentara: 0


#   Niš   turizam   saobraćaj   Italija   Milano   Tajna večera   Šoping centar
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima