Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње Лесковачки летњи фестивал

rssBookmark and Share

Лесковац 18.06.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Концерти, изложбе, представе за децу и одрасле и спортска надметања део су програма традиционалне манифестације Лесковачки летњи фестивал, који се у Шоп Ђокићевом комплексу по петнаести пут одвија од 19. јуна до 3. јула.

Почиње Лесковачки летњи фестивал

Турстичка организација Лесковац, организатор лета, потрудила се да током две недеље обезбеди културна, забавна и спортска дешавања за све узрасте и укусе.

“Имамо одличну сарадњу са градским институцијама, Народним позориштем, Центром за економику домаћинста и Предшколском установом, па смо за најмлађе суграђане, припремили програм којим ћемо улепшати лето”, каже Тина Стојановић из ТОЛ-а.

КАРНЕВАЛ
Очекује се учешће 35 до 40 група, од којих половина из иностранства. Већ су пријављене групе из Италије, Грчке, Румуније, Бугарске Македоније, Хрватске…

У оквиру фестивала, најављено је пет тродневних фестивала: Друм дум фест, Еко фестивал, Фестивал стваралаштва деце, Фестивал клубских уличних музичара и Фестивал традиције, а од 6. до 11. јула најављен је популарни интернационални карневал.

Мирољуб Радивојевић подсетио је да се ове године славе два јубилеја – 15 година од почетка Лесковачког летњег фествала, који је раније носио назив Лесковачко лето, и 10 година од Лесковачког карневала.

Локална самоуправа је за летњи фестивал одвојила милион динара, а за карневал се још склапа финансијска конструкција.

 

Коментара: 0


#   Лесковац   фестивал   лето   ТОЛ   локална самоуправа   Тина Стојановић   Туристичка организација Лесковца   Мирољуб Радивојевић   Летњи фестивал
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима