Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počinje Leskovački letnji festival

rssBookmark and Share

Leskovac 18.06.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Koncerti, izložbe, predstave za decu i odrasle i sportska nadmetanja deo su programa tradicionalne manifestacije Leskovački letnji festival, koji se u Šop Đokićevom kompleksu po petnaesti put odvija od 19. juna do 3. jula.

Počinje Leskovački letnji festival

Turstička organizacija Leskovac, organizator leta, potrudila se da tokom dve nedelje obezbedi kulturna, zabavna i sportska dešavanja za sve uzraste i ukuse.

“Imamo odličnu saradnju sa gradskim institucijama, Narodnim pozorištem, Centrom za ekonomiku domaćinsta i Predškolskom ustanovom, pa smo za najmlađe sugrađane, pripremili program kojim ćemo ulepšati leto”, kaže Tina Stojanović iz TOL-a.

KARNEVAL
Očekuje se učešće 35 do 40 grupa, od kojih polovina iz inostranstva. Već su prijavljene grupe iz Italije, Grčke, Rumunije, Bugarske Makedonije, Hrvatske…

U okviru festivala, najavljeno je pet trodnevnih festivala: Drum dum fest, Eko festival, Festival stvaralaštva dece, Festival klubskih uličnih muzičara i Festival tradicije, a od 6. do 11. jula najavljen je popularni internacionalni karneval.

Miroljub Radivojević podsetio je da se ove godine slave dva jubileja – 15 godina od početka Leskovačkog letnjeg festvala, koji je ranije nosio naziv Leskovačko leto, i 10 godina od Leskovačkog karnevala.

Lokalna samouprava je za letnji festival odvojila milion dinara, a za karneval se još sklapa finansijska konstrukcija.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   festival   leto   TOL   lokalna samouprava   Tina Stojanović   Turistička organizacija Leskovca   Miroljub Radivojević   Letnji festival
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima