Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

По сунчаном времену, промотивна вожња туристичким панорамским - аутобусом кроз Ниш (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 15.07.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Велики број новинара, данас је имао прилику да разгледа културно-историјске објекте кроз прву, промотиву туру туристичким-панорамским аутобусом.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Новинари су, из угла туриста, прошли градску туру од центра града Ниша, пут логора "Црвени крст", преко Булевара "Немањића", до Нишке Бање и назад.

"Иако је и раније било иницијативе, тек сад су се склопиле коцкице за набавку оваквог типског аутобуса. Сам Град је учествововао у реализацији и куповини туристичког аутобуса, који ће бити у надлежности Туристичке организације", изјавио је Урош Парлић директор ТОН-а и додао да ће аутобус обилазити девет локација у граду, које туристи најчешће желе и да посете, а на овај начин биће им олакшана посета знаменитости за које се интересују. Тура траје 80 минута, а аутобус има 78 места, од којих је 48 на галерији.

Статистички подаци у потпуности правдају набавку оваквог аутобуса, јер се из месеца у месец повећава број посетилаца, нарочито странаца и то не само за време познатих фестивала.

У европским и градовима и широм света, овакав вид туристичке понуде има дугу традицију, а Ниш се сада, коначно придружио заједници посећених туристичких дестинација, са широм понудом.

Од три поласка дневно, са паркинга иза Народног позоришта, једну вожњу субвенционисаће град Ниш, а цена карте за одрасле особе износиће 400 динара, док ће за децу до 12 година, вожња бити бесплатана.

Туристе ће на тури о најзначајнијим подацима, информисати аудио-водич, за сада на српском и енглеском језику.

Поласци би требало да буду у 11, 13 и 17 сати, што се тиче прве градске туре.

Инфо:  +381 18 520 207, +381 18 250 222, +381 18 523118

Коментара: 0


#   Ниш   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   панорама   понорамски аутобус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима